Певицата с унгаро-българо-арменски произход и първа рок изпълнителка на Франция

...
Певицата с унгаро-българо-арменски произход и първа рок изпълнителка на Франция
Коментари Харесай

Силви Вартан с нов албум, посветен на Украйна

Певицата с унгаро-българо-арменски генезис и първа рок изпълнителка на Франция няма потребност от показване. Те нееднократно е казвала, че има ясни и неприятни мемоари от комунизма и по тази причина постоянно се афишира против всяка форма на насилничество. Така напълно естествено идва и концепцията й да поддържа репресираните от съветската инвазия в.

От трубуната на персоналния си профил певицата разгласи, че пуска специфичен в помощ на Украйна. Дигиталното му копие ще бъде оповестено на 13 май, а физически албумът ще бъде наличен от 27 май.
 3 май 2022 | Информационният безпорядък и дезинформацията подхранват интернационалното напрежение и раздялите в обществата,...
" Когато видях фотосите на украинците, които бягат от падащите бомби, бях в потрес. Това неизбежно ми подсети доста облици и усеща от детството ми ".

С тези няколко думи Силви Вартан заключи страстта, която я обзема на 24 февруари 2022 година при началото на войната в Украйна. Родена на 15 август 1944 година в българското село Искрец, Силви бяга от страната под руска окупация през 1952 година С родителите си и брат си Еди отиват в Париж.

" Бях единствено на 8 години, само че спомените ми са непокътнати. Не споделях нищо, само че запомних всичко ", написа тя.

" И даже обстановката да беше доста друга, тъй като ние не бягахме от война, а от брутална тирания, разбирам възприятията на украинския народ. "

" Странна комбинация от облекчение е да избягаш от ужаса, страха от незнайното и тъгата да оставиш след себе си страната си, фамилията си, приятелите си, дома си без сигурност за завръщане... " Чудейки се по какъв начин да бъде потребна и с какво да помогне, Силви Вартан взема решение, че може да даде малко топлота и поддръжка на украинския народ, който провокира удивление у всички ни, посредством музиката. Тя към този момент е записала миниалбум с 5 песни, облагите от които ще бъдат напълно дарени на Unicef ​​в изгода на Украйна.

Odessa EP cinq titres en faveur de l’Ukraine avec l’UNICEF / UNICEF France Sortie digitale le 13 mai - Sortie...
Posted by on

С този славянски народ и комшия на България имаме едно и също ДНК, безапелационна е певицата, която горещо благодари и на екипа си в лицето на Филип Русо и нейните правилни музиканти: Марк Перие, Майкъл Охайон, Мишел Амселем, Оливие Балдисера и звукорежисьора Себастиен Гоие, които се отзоваха неотложно и презаписаха една от старите й песни " Одеса ". Четири части допълват този мини албум: главната и паметна " Марица ", отдадена на реката в България, една от последните песни на Силви за 2021 година, превъзходната Le Bleu de la Mer Noire, шлагера Nicolas и Imagine на Джон Ленън, в изпълението на Вартан от соло концерт в София през 1990 година

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР