Певицата Мими Николова, актьорът Симеон Алексиев и режисьорът Асен Шопов

...
Певицата Мими Николова, актьорът Симеон Алексиев и режисьорът Асен Шопов
Коментари Харесай

Певицата Мими Николова, актьорът Симеон Алексиев и режисьорът Асен Шопов със специалните награди „ИКАР“ 2022

Певицата Мими Николова , артистът Симеон Алексиев и режисьорът Асен Шопов получават специфичните награди " ИКАР " на Съюза на артистите в България. Номинациите бяха оповестени през днешния ден на публична конференция. Слоганът на премиите тази година е „ Сертификат за изкуство “. 
Годината е сложна за целия свят, освен за българския спектакъл, сподели пред Радио София ръководителят на САБ Христо Мутафчиев.
„ Нашият реверанс към всички създатели, които в този сложен интервал не стопират да работят и го вършат на драго сърце. С тези номинации демонстрираме, че сътрудниците от целия български спектакъл работят доста интензивно “, сподели Мутафчиев.
Той добави, че наклонността на спектаклите в пандемичното време, в което живеем, е на трупи с по-малки сформира.
„ По-малко текучество на сцената, обръща се повече внимание на персоналното. Заради пандемията се постановяваше сътрудниците да работят в по-малки екипи на сцената “, добави Христо Мутафчиев.
Театралният критик Румяна Николова , режисьорът Василена Радева, актьорите Боян Арсов и Румен Угрински са част от селекционната комисия, определила номинациите.
„ Изкуството на театъра продължава да съществува, по метода, който би трябвало, според от всички ограничавания, от цялата среда и подтекст, в които живеем, продължава да търси своя път и да отстоява правилата си “, сподели Боян Арсов.
Той изясни и критериите, по които са определени номинираните.
„ Още първоначално ние се опитахме да изградим няколко правилото, по които да вървим и един от тези правила беше да разпознаваем имена и актьори, които вършат креативно достижение в региона и за себе си. Затова имената, които ще видите в категориите, съгласно нас са такива – актьори, които по някакъв метод надскачат, това което могат “, добави Боян Арсов.
Наградите ще бъдат връчени в Световния ден на театъра - 27 март, в Народния спектакъл „ Иван Вазов “.
Всички номинация за премиите „ ИКАР “ 2022 можете да видите .
Подробности можете да чуете в изявлението на Катя Василева с Христо Мутафчиев и Боян Арсов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР