Певицата Граймс призова своите фенове да използват изкуствен интелект, за

...
Певицата Граймс призова своите фенове да използват изкуствен интелект, за
Коментари Харесай

Граймс призова феновете да правят музика с нейния глас

Певицата Граймс прикани своите почитатели да употребяват изкуствен интелект, с цел да вършат песни с нейния глас. Реакцията ѝ идва след разногласия за сходен проблем с гласа на Дрейк, оповестява Ars technica.

" Ще разделя 50% от приходите от всяка успешана ария, която е генерирана с изкуствен интелект и употребява моя глас. Това е същата договорка, която предлагам с всеки реализатор, с който работя. Чувствайте се свободни да употребявате гласа ми без санкции. Нямам звукозаписана компания и законови условия ", съобщи Граймс.

Певицата е обожател на технологиите, като постоянно ги е употребила в творчеството си и ги разисква с феновете си в обществените мрежи. Тя имаше и връзка с Илон Мъск, от който има две деца.

Мъск е прочут критик на изкуствения разсъдък, като постоянно предизвестява, че технологията може да бъде рискова за цивилизацията, в случай че не се внимава с нея. Наскоро той разгласи, че създава нов интелигентен логаритъм, който да търси единствено истината.

Граймс обаче е обожател на изкуствения разсъдък. " Според мен ще бъде крепко да си едно с машина и ми харесва концепцията изкуството да е отворено и да се убие авторското право ", споделя тя в допълнение на апела си. Също по този начин разгласи, че работи и по " стратегия, която ще симулира гласа ми доста добре ".

Идеята на Граймс наподобява не е спонтанна. Тя декларира още, че към този момент работи с екипа си по система, която ще употребява " умни контракти " и ще може да събира и изплаща парите от песните. Също по този начин добавя, че обмисля и потреблението на системата за събаряне на песни поради нарушени авторски права, в случай че " текстовете са токсични ".

" Не желая да съм виновна за нацистки химн, в случай че не е подигравателен, може би ", разяснява изпълнителката.

Тя добавя, че осъзнава рисковете на предлагането си. " Очакваме да има несъмнено количество безпорядък. Граймс е живописен, а не музикален план. Целта постоянно е била да провокираме границите, а не просто да има хубава ария. Целта е да създадем дупки в симулацията и да забележим какво ще се случи даже и да има неприятни резултати за нас ", споделя Граймс.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР