Певицата без ваканция това лято, на 31 август с Пласидо

...
Певицата без ваканция това лято, на 31 август с Пласидо
Коментари Харесай

Соня Йончева е Тоска във Виенската опера - slava.bg

Певицата без почивка това лято, на 31 август с Пласидо Доминго пее в София

Световноизвестното българско сопрано Соня Йончева няма да почива това лято. Отварянето на доста от оперните театри и концертни зали осуети проектите й за лятна почивка.
На 21 и 24 май Йончева ще е измежду първите огромни звезди, които отварят фамозния спектакъл след рухването на рестриктивните мерки в Австрия.
Йончева ще блесне на сцената на Виенската опера в „ Тоска “ на Пучини. Ролята е от знаковите за Йончева, която през 2018 година бе звезда в новата режисура на Метрополитън опера в Ню Йорк.
Историята за обич и ревнивост с въздействащата музика на Джакомо Пучини не слиза от международните подиуми от 1900 година, когато на 14 януари в Рим премиерата се приема с равнодушие от критиците.
Днес това е най-поставяната опера на италианския композитор, а ролята на Тоска трансформира надарените певици в звезди. Такъв е казусът с Йончева, която получи ласкави рецензии за осъществяването си.
След като пандемията от Ковид -19 на няколко пъти отсрочи спектаклите, в този момент Йончева ще пее „ Тоска “ в компанията на Пьотр Бечала и Амброджио Маестри в един от най-елитните оперни театри в света.
„ Това е единствено началото от бъдещото ми съдействие с операта във Виена “, сподели Йончева. С новото управление на театъра тя има проекти за нови функции на сцената на Виенската опера.
„ През първите години от професионалната ми кариера бях обвързана с Парижката опера, Метрополитън, Ла Скала, Ковънтгардън, операта в Берлин. Сега желая да пея допълнително театри, да се срещам с друга аудитория “, споделя Йончева, която продължава да изненадва публиката с друг репертоар и смели професионални избори.
Тези дни тя изнесе концерт в Катовице, на който извърши песни на френския композитор Анри Дюпарк по текстове на Бодлер. Забележителното в неговата биография е, че откакто приключва йезуитски лицей, през 1869 година той се среща с Франц Лист и Рихард Вагнер във Ваймар. Вдъхновен от тази среща през 1870 година разгласява пет песни. Соня Йончева открива позабравеното му творчество и взема решение да го върне на сцена. Това е единствено дребна част от богатия репертоар, който световноизвестната българка поддържа през годината.
Наскоро Йончева победи със серия от концерти в Испания на сарсуела. Пресата отбелязва: „ Още една огромна звезда от света на операта пропя сарсуела. Българката Йончева сподели класа и извърши някои от най-популярните творби. Красивият й мощен глас, артистичността я подреждат от най-големите интерпретатори на този известен музикален жанр. Умението й да поддържа връзка с публиката затвърди статуса й на една от най-големите и обичани оперни звезди в света през днешния ден “.
Йончева разгласи и първите дати от серия концерти в Европа, на които ще показа новия си албум „ Rebirth”. Плочата се радва на извънреден триумф и е в класациите за най-продавани оперни албуми в няколко страни.
На концерта в София на 31 август Соня Йончева ще излезе с Пласидо Доминго. В репертоара са включени арии и дуети от велики опери.
„ Надявам се да бъде празник на музиката! “, споделя Йончева. Нейната компания SY11 в партньорство със Столична община ще подарят на столичани и посетители на столицата същинско музикално събитие. Събитието е под патронажа на Министерство на културата
Специална сцена ще бъде построена пред храм-паметник „ Свети Александър Невски “. Йончева и Доминго ще бъдат на сцената със Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров. Специален пропусквателен режим ще обезпечи провеждането на огромната „ Гала в София “, която ще бъде записана и показана в няколко европейски страни. Екип на Euronews ще отрази концерта.

Вижте галерията!

Билети на цени от 50 до 300 лв. – могат да се купят в касите на Изипей или онлайн от: https://epaygo.bg/3107431516
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР