Певицата Анита Пойнтър от култовата през 70-те и 80-те години

...
Певицата Анита Пойнтър от култовата през 70-те и 80-те години
Коментари Харесай

Почина Анита от Pointer Sisters

Певицата Анита Пойнтър от паметната през 70-те и 80-те години на предишния век дамска група Pointer Sisters умря на 74-годишна възраст, оповестиха международните организации. Тя изгуби борбата с рака в събота в дома си в Бевърли хилс, заобиколена от фамилията, разгласи нейният представител Роджър Нийл. 

Анита е втората от четирите сестри, които стартират да се изявяват на музикалната сцена първо като дует Джун и Бони през 1969 година Скоро по-късно стават трио, защото Анита се причислява към тях, напускайки работата си на секретарка, споделя се в публична биография. По-късно Pointer Sisters стават квартет с Рут, която в този момент е единствената към момента жива от сестрите. Бони напуща групата в края на 70-те и те стават още веднъж трио. Сестрите Пойнтър имат също и двама братя – Фриц и Арън.

Дъщерята на Анита – Джейда, умря през 2003 година и тогава певицата пое грижите за развъждането на внучката си Рокси Маккейн Пойнтер. " Дълбоко сме натъжени от загубата на Анита, само че се утешаваме, като знаем, че в този момент е с щерка си Джейда и със сестрите Джун и Бони, в мир. Тя беше тази, която ни събираше толкоз дълго време. Любовта й към нашето семейство ще живее във всеки от нас ", споделя се в публично изказване на семейството по тъжния мотив.

Pointer Sisters творят в богата палитра от стилове: R&B, поп, джаз, електронна музика, бибоп, блус, соул, фънк, денс, кънтри, рок. Сестрите стартират да пеят в хора в църквата в Оукланд, Калифорния, където татко им е просветител. В дебютния им албум през 1973 година е включен и първият им шлагер сингъл Yes We Can Can. Не след дълго чернокожите девойки превземат света с шлагерите си Fire, Say So, He`s So Shy, Slow Hand и I`m So Exited. През 1975 година печелят премия " Грами " с песента Fairytale. „ Преди Destiny`s Child бяха Pointer Sisters “, обичаше да припомня Анита Пойнтър, водещ вокал и създател на песни на групата.

През последните години Pointer Sisters не престават със театралните си изяви, като Рут пее дружно с щерка си Иса и внучката си Садако.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР