Певецът Дан Маккафърти, съосновател на NAZARETH, почина на 76-годишна възраст.

...
Певецът Дан Маккафърти, съосновател на NAZARETH, почина на 76-годишна възраст.
Коментари Харесай

Почина легендарният Дан Маккафърти от NAZARETH

Певецът Дан Маккафърти, съосновател на NAZARETH, умря на 76-годишна възраст. Басистът на NAZARETH Пийт Агню потвърди гибелта му в изказване по-рано през днешния ден. Той написа:
Прочетете още
„ Дан умря в 12:40 през днешния ден. Това е най-тъжното известие, което в миналото е трябвало да направя. Мариан и фамилията изгубиха прелестен любящ брачен партньор и татко, аз изгубих най-хубавия си другар и светът загуби един от най-великите артисти, живели в миналото. Твърде смутен съм, с цел да кажа освен това сега. “

Малко са класическите рок вокалисти, чиито гласове се разпознават по първите ноти. Един от тези гласове този на е Маккафърти. След съвсем петдесет години NAZARETH, Дан трябваше да се отдръпна от сцената заради здравословни аргументи. Но той в никакъв случай не се е отказал от пристрастеността си да показва усеща посредством музика.

През октомври 2019 година Маккафърти издаде първия си солов албум „ Last Testament “. След решението да се отдръпна от NAZARETH, групата продължи да прави турнета и да записва под управлението на единствения останал създател Агню.

Преди близо десетилетие Маккафърти обясни спецификата на здравословните проблеми и положението на своето състояние в изявление за английското списание Classic Rock. Той съобщи, че не е получил инсулт, както беше обявено в пресата.

Той сподели, че случай на C.O.P.D., което се утежни през последните години, го накара да напусне сцената в Швейцария в края на август 2013 година след единствено три песни, което демонстрира, че " Не знаеш по кое време ще пристигна, само че внезапно не можеш да дишаш. "

Маккафърти също по този начин разкри, че различен здравословен проблем е виновен за неговия колапс на сцената на концерт в Канада през юли 2013 година - пръсване на стомашна язва.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР