Петьо Блъсков и неговата Труд медиа“ са упражнили тормоз върху

...
Петьо Блъсков и неговата Труд медиа“ са упражнили тормоз върху
Коментари Харесай

Петьо Блъсков и Труд медиа са осъдени за тормоз чрез руска пропаганда

Петьо Блъсков и неговата „ Труд медиа “ са упражнили тормоз върху групи от българското население посредством разпространение на материали от съветската преса, заяви Медиапул.

Материалът, оповестен на 2 септември 2019 година, е бил със заглавие „ Педерастите в Съединени американски щати бият паника “. Той е бил буквално преведен и препубликуван в онлайн изданието на Труд, а оригиналът е бил на съветската РИА „ Катюша “.

След публикуването на публикацията е била сезирана Комисията за отбрана от дискриминирането (КЗД). В сигнала до нея се показва, че в материала са употребявани обиди и прилагателни, които подбуждат предубеждения и ненавист като „ педерасти “, „ содомити “ и „ перверзници “.

В материала, завършен като антизападна и прокремълска агитация, хомосексуалността е разказана като болест, а хомосексуалните като рискови хора. Според обявата те проведено са били внедрявани като „ сътрудници “ във властта, медиите, учебните заведения, опазването на здравето. Тяхната цел, съгласно истинския текст на РИА „ Катюша “, е била да се прави „ нападателен напън “ върху съветската страна, а децата да се „ склоняват към рисково държание “.

В публикацията има апел на хомосексуалните хора да се отнеме свободата на изложение, тъй като те „ развращават безнаказано нашите деца в интернет “.

От КЗД постановат на „ Труд медиа “ насилствени административни ограничения, които включват създаване на способи и механизми за самоконтрол и правила, които да стопират дискриминирането. За тези резултати е трябвало да се рапортува, а „ Труд медиа “ е трябвала да смъкна материала от електронната си страница, което и към днешна дата не се е случило.

Петьо Блъсков е обжалвал решението пред Административен съд – София град, само че от там изцяло одобряват изводите на КЗД и отсъждат, че публикацията има дискриминационно наличие и съставлява „ тормоз “.

„ Използваните квалификации внушават неприязън и накърняват достолепието и достойнството на лицата с друга полова ориентировка, основават враждебна и обидна за тях среда. Публикуваният материал съдържа прилагателни с одобрена отрицателна семантика, унижаващи достолепието на нехетеросексуалните хора “, написа в решението на арбитър Цветанка Паунова.

Блъсков може да апелира пред Върховния административен съд.

В последните седмици издателят „ Труд медиа “ е деен по тематиката с и взе участие в предприемчив комитет в поддръжка на концепцията. В него членуват още издателят на ПИК Недялко Недялков , някогашният водещ и евродепутат Николай Бареков , професорката по политическа логика на психиката Антоанета Христова , ММА-боецът Станислав Недков-Стъки и други.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР