Петя Шанкова: повелителят на числата Ученолюбиви, талантливи, интелигентни и готови

...
Петя Шанкова: повелителят на числата Ученолюбиви, талантливи, интелигентни и готови
Коментари Харесай

Руска Николова покори вселената с есе

Петя Шанкова: повелителят на числата

Ученолюбиви, надарени, интелигентни и подготвени да преборят всяка конкуренция - това са съумелите деца на Европейската столица на културата. С лекост печелят медали и се трансформират в новата горделивост на Пловдив. Те са любознателни и любопитни, не пропущат да покажат уменията си, печелейки първите места на надпревари, състезания и олимпиади.

Регионалните и общинските просветителни съревнования стават все по-тесни за пловдивските гении, които нееднократно се кичат със златни медали от международни шампионати.

Бъдещето на Пловдив е в ръцете на даровити музиканти и артисти, гениални учени и математици, надарени поети и художници, международни първенци по редица спортове. Те смайват с триумфи и въодушевяват с умения.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Руска Николова сграбчва званието „ лауреат “, печелейки първото място на националния кръг на олимпиадата по Гражданско обучение. Дванадесетокласничката от Националната комерсиална гимназия показва план, обвързван с една от най-актуалните рискови тематики - трафика на хора. В обществото казусът намира необятен отзив, само че са прекомерно малко тези, които са осведомени със същността му. Точно това кара бъдещата абитуриентка да се заеме с въпроса, а той пък паралелно с положителното показване печели на Руска почетното първо място.

Тази година зрелостничката взема решение да развие и един различен собствен гений. „ За мен писането е пристрастеност, плам, жар. Точно по този начин го усещам и чувствам потребността да пиша “, споделя младата дама. Именно по тази причина се записва на курс по креативно писане в Модерна академия на изкуствата „ Синдикат “. Упражненията скоро водят до нов триумф за Руска, която печели второ място на конкурс за есе на тематика: „ Човекът в центъра на Вселената “.

Покрай ученето и надпреварите Руска остава все по-ангажирана и мъчно намира време за отмора. Въпреки това обича да се изявява, разгръщайки уменията си. Талантливата ученичка желае да се захване и с проучването на непознат език. Освен това желае да учи програмиране в някой роден университет, защото държи да остане у нас. „ Искам да се осъществявам в България, защото тук са хората, които обичам, и земята, на която съм израснала “, декларира тя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР