Петролният гигант „Бритиш Петролеум“ отчете 4,4 млрд. долара нетна загуба

...
Петролният гигант „Бритиш Петролеум“ отчете 4,4 млрд. долара нетна загуба
Коментари Харесай

„Бритиш Петролеум“ отчете загуба от 4,4 млрд. долара за първото тримесечие

Петролният колос „ Бритиш Петролеум “ регистрира 4,4 милиарда $ чиста загуба през първото тримесечие на тази година, откакто световното търсене внезапно спадна на фона на пандемията от COVID-19.

Базираният в Обединеното кралство орган на промишлеността предизвести за 30 хиляди съкращения на работни места в петролната и газовата индустрия през идващите 18 месеца.
Тръмп счита, че Русия и Саудитска Арабия още могат да понижат добива на нефт Според американския президент това е „ натурален развой “ в отговор на рецесията
При отчитане на главните цифри облагата на BP е 791 млн. $ през първото тримесечие на годината, което е спад с 2,6 милиарда $ от четвъртото тримесечие на 2019 година

„ Нашата промишленост беше наранена от шокове в търсенето и предлагането в мащаб, който в никакъв случай до момента не сме виждали. Икономическото влияние на пандемията COVID-19, съчетана с предходни фактори на търсене и предложение, докара до извънредно предизвикателна пазарна среда “, сподели изпълнителният шеф Бернар Луни, който заема поста от началото на февруари.
След рекордния спад на цената на петрола: Съединени американски щати попълнят стратегическия си запас Междувременно президентът Тръмп разгласи, че ще ограничи миграцията към Съединени американски щати, което може да засегне студентските бригади
Загубите са съсредоточени в забележителния спад на цената на запасите, който възлиза на 3,7 милиарда $.

Търсенето на нефт в целия свят се намали на фона на пандемията, която заземи пътнически самолети и спря икономическата интензивност по целия свят. На 20 април цената на суровия нефт в Западен Тексас за доставки през май падна до негативна стойност за първи път в историята заради рестриктивните мерки на складовото пространство.
Черното злато: Какво значи спадът в цената на петрола и какво следва за промишлеността Светът се къпе в петрол, съвсем няма търсене за него, а местата за съхранението му се изчерпват, написа „ Асошиейтед прес “
Страните от ОПЕК+ се стремят да стабилизират международния пазар на нефт на фона на невиждания спад на търсенето и последващия спад на цените. На 12 април държавите-членки подписаха съглашение, с което се ангажираха да понижат производството с 10 млн. барела дневно през май-юни.

След това производството ще бъде понижено със 7,7 млн. барела от юли до края на 2020 година и с 5,8 млн. барела дневно от януари 2021 година до април 2022 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР