Петролният алианс ОПЕК+ реши да увеличи производството постепенно от месец

...
Коментари Харесай

ОПЕК+ започва да увеличава постепенно производството

Петролният алианс ОПЕК+ реши да усили производството последователно от месец май, защото натискът върху групата производители набъбна от вътрешната страна и извън. Решението на организацията от 24 страни идва, макар че преди онлайн срещата късно в четвъртък енергийният министър на Саудитска Арабия Абдулазиз бин Салман, предизвести ОПЕК и съдружниците й, в това число Русия, че възобновяване на цената на суровината е " надалеч от цялостното ", защото пандемията към момента нанася вреди в международен мащаб.

" Докато доказателствата за възобновяване не са безспорни, би трябвало да поддържаме тази внимателна позиция ", сподели принц Абдулазиз, който е наследник на саудитския крал. И въпреки всичко вицепремиерът на Русия Александър Новак счита, че пазарът се е подобрил доста, защото имунизацията против ковид към този момент върви и ОПЕК+ би трябвало да подсигурява, че пазарът не " прегрява ".

Големите консуматори на нефт също следят деликатно дейностите на ОПЕК+, като тези като Индия са внимателни във връзка с производителите от организацията, които държат прекомерно мощно на задържане на производството, което единствено ще докара до скок на цените, написа Financial Times.
Натискът върху алианса от вътрешната страна и извън докара до това решение.
Американският енергиен министър Дженифър Гранхолм добави още малко неустановеност в процеса на взимане на решения на групата. Тя приказва с принц Абдулазиз в сряда и акцентира смисъла на " наличната " сила.

Резкият спад в производството в Съединени американски щати предходната година подсети на американските нефтени оператори за въздействието на ОПЕК над петролния пазар и провокира претенции от някогашния президент Доналд Тръмп Саудитска Арабия организацията да понижи доставките, с цел да поддържа цените.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР