Петролните цени във вторник сутринта отиграват част от понесените ден

...
Петролните цени във вторник сутринта отиграват част от понесените ден
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават със 7 на сто след рекордния срив в понеделник

Петролните цени във вторник сутринта отиграват част от понесените ден по-рано загуби. Фючърсите за Brent в границите на азиатската търговия порастват със 7 % и се приближават до 37 $ за барел.

Стабилизирането обаче може да се окаже краткотрайно, в случай че постъпи нова информация за нарастване на добива от страна на Саудитска Арабия. Според анализаторите от Citigroup, цените може да паднат и под 30 $ към този момент не е ясно по какъв начин и къде ще се образува новия ценови диапазон.

„ Ситуацията, на която сме очевидци през днешния ден е без казус в историята на петролния пазар – композиция от солидни оферти и забележителен потрес от страна на търсенето по едно и също време “, цитира Bloomberg изпълнителния шеф на Международната организация по енергетика Фатих Бирол.

В същото време поевтинелият нефт може да стане положителен фактор за някои стопански системи. На този декор тържищата в Азия, подкрепени от упованието на парични тласъци от управляващите във вторник се стабилизират. Фючърсите на S&P 500 порастват с 2 % след спада на показателя по-рано със 7,6 %, защото някои вложители желаят да се върнат на пазара, с цел да купуват от внезапно поевтинелите бумаги. Доходността на 10-годишните US Treasury набъбна до 0,624 %.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР