Петролните рафинерии в Близкия изток увеличават доставките на дизелово гориво

...
Петролните рафинерии в Близкия изток увеличават доставките на дизелово гориво
Коментари Харесай

Близкият изток „наводнява“ Европа с дизел в показно за Русия

Петролните рафинерии в Близкия изток усилват доставките на дизелово гориво за Европа, давайки на континента ранна визия по какъв начин може да се оправи без доставки от Русия. Около 435 000 барела дневно дизелово гориво се чака да дойдат в европейските пристанища от Близкия изток този месец, съгласно следене на танкери и данни на Vortexa Ltd., събрани от Bloomberg. Това е най-високото равнище най-малко от началото на 2019 година

Европа ще забрани вноса на дизел от Русия от началото на февруари като наказване за нахлуването на страната в Украйна. Въпреки че остават още пет месеца, ограничаването ще се усети доста по-рано на пазара за търговия. Мярката ще сътвори остра потребност от доставки от другаде, защото Русия от дълго време е най-големият външен снабдител в Европа.

Близкият изток евентуално ще бъде главен снабдител тази зима “, сподели Стив Сойер, шеф на рафинирането в индустриалния съветник FGE, който чака до тогава търсенето в Европа да нарасне на годишна база.

Собствените доставки на дизел в Европа може да бъдат лимитирани по време на рутинна поддръжка на петролните рафинерии в района тази есен. Възможно е също по този начин да има увеличено изгаряне на горивото за произвеждане на електрическа енергия на фона на растящите цени на природния газ заради понижените потоци от Русия.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР