Петролните фючърси се понижават с повече от 1,5% по време

...
Петролните фючърси се понижават с повече от 1,5% по време
Коментари Харесай

Петролът поевтинява с над 1,5% след увеличаване на действащите находища в САЩ

Петролните фючърси се намаляват с повече от 1,5% по време на търговията в понеделник, защото вложителите реагират отрицателно на първото нарастване на настоящите залежи в Съединени американски щати от края на декември насам, както и на следващи слаби данни от Китай, подсилващи опасенията, свързани със закъснение на втората по мощ стопанска система в света, съобщи БНР.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през март се намаляват с 1,54% към 60.68 $ за барел, а аналогичните фючърси на американския лек недопечен нефт - с 1,77% към 52,75 $ за барел, заличавайки изцяло техния напредък с 1,1% по време на търговията в петък.

В края на петъчната търговия компанията за петролни услуги Baker Hughes показа данни, показващи, че броят на функциониращите петролни кладенци в Съединени американски щати е повишен през последната седмица с 10 броя до 862 броя, откакто седмица по-рано техният брой се намали с цели 21 до 852 - минимален брой от май 2018-а. Това съставлява първо увеличение на броя на настоящите петролни сондажи от последната десетдневка на декември и е в поддръжка на петролното произвеждане в Съединени американски щати, което през предходната година доближи рекордните 11,9 млн. барела дневно.

Спадът на индустриалните облаги в Китай през декември за втори следващ месец пък е следващ сигнал за уязвимост на втората по мощ международна стопанска система, която е един от най-големите потребители на нефт.

Днешното напрежение на международните фондови тържища също способства за понижението и на петролните фючърси.

Вниманието на вложителите остава ориентирано и върху рецесията във Венецуела, където опозиционният водач Хуан Гуайдо прикани за по-нататъшни митинги в страната, разполагаща с едни от най-големите находища на нефт в света. Продължава да има упования, че Съединени американски щати могат да наложат наказания по отношение на петролната промишленост на Венецуела, които биха влошили в допълнение така и така мощно усложнения експорт на нефт от страната.

Въпреки цялата тази неустановеност по отношение на вероятностите за световния стопански напредък и за потреблението на нефт, пазарът на черното злато се възползва през отминаващия месец от контрактуваното във формата " ОПЕК + " редуциране на добивите с общо 1,2 млн. барела дневно. В рамките на януари до в този момент петролните фючърси нарастнаха с сред 12% и 17%, отбелязвайки най-силен месечен растеж от началото на 2005-а година насам.

Според данни на InterContinental Exchange, вложителите са усили през сегашния месец техните залози за значително повишаване на петрола за пръв път от предишния септември. Голяма част от вероятността за търсенето на нефт обаче зависи от Китай и дали китайските рафинерии ще продължат да внасят недопечен нефт с рекордните темпове от 2018-а година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР