Петролните фючърси поевтиняват с между 2 и 3%, отбелязвайки спад

...
Петролните фючърси поевтиняват с между 2 и 3%, отбелязвайки спад
Коментари Харесай

Петролът поевтинява с над 2% след поскъпване на долара и нарастване на петролните запаси в САЩ



Петролните фючърси поевтиняват с сред 2 и 3%, отбелязвайки спад за пръв път от четири сесии на търговия насам, защото складовите ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати набъбнаха за трета поредна седмица.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през януари 2020 година се намаляват в края на европейската търговия с малко над 2% към 83 $ за барел, до момента в който декемврийските фючърси на американския лек недопечен нефт WTI - с близо 3% към 81,65 $ за барел.

Енергийната осведомителна администрация на Съединени американски щати (EIA) регистрира повишаване на американските складови ресурси на недопечен нефт с 1 млн. барела за седмицата до 5 ноември, като това съставлява покачване на запасите за трета поредна седмица. Късно нощес Американският петролен институт (API) пък регистрира спад на петролните складови ресурси с 2,5 млн. барела, което допуска, че днешните данни на EIA изненадаха вложителите на петролните пазари.

В същото време обаче данните на EIA демонстрираха спад на запасите на бензин с 1,6 млн. барела и намаляване с 2,6 млн. барела на запасите на петролни дестилати.

Подкрепа за низходящото ценово придвижване на петролните фючърси оказва и днешното повишаване на $ вследствие на изненадващо внезапното повишение на инфлацията в Съединени американски щати с 6,2% през октомври (най-силен растеж на инфлацията от ноември 1990 година насам). Ускоряването на инфлацията до 31-годишен връх се отразява отрицателно и на пазарите на акциите на Уолстрийт, което също способства за днешното поевтиняване на петролните фючърси.

Според редица анализатори днешното поевтиняване на петрола може да се окаже единствено краткотрайно предвид на продължаващото мощно търсене на значимата енергийна суровина в международен проект.
Търговците обаче би трябвало да внимават за евентуални отрицателни за цените на петрола фактори, а имено: възможното възобновление на коронавирусната зараза, каквото към този момент се следи в Европа, скорошно възобновяване на договарянията по иранската нуклеарна договорка и вероятно решение от страна на " ОПЕК + " да усили производството на нефт с повече от контрактуваните все още 400 000 барела дневно.

Графика на нефт Брент / $

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР