Петролната компания "Сауди Арамко" поиска от банките да представят предложения

...
Петролната компания "Сауди Арамко" поиска от банките да представят предложения
Коментари Харесай

Сауди Арамко търси проектно финансиране от банки за над 1 млрд. долара

Петролната компания "Сауди Арамко " изиска от банките да показват оферти за разпределяне на заем за финансиране на планове в размер от над 1 милиард $, оповестява Ройтерс, цитирайки два свои източника.

Искането на държавната петролна компания бе отправено тази седмица, показва един от източниците. Не излиза наяве обаче какво ще е естеството на плановете, за които ще бъдат употребявани средствата.

Заявката, отправена до банките, идва единствено няколко дни след въздушните набези от 14 септември против петролните уреди на "Сауди Арамко ", което докара до понижаване на половина на производството на недопечен нефт, или с 5,7 млн. барела на ден.

По-рано тази седмица източник сподели пред Ройтерс, че Саудитска Арабия е възстановила повече от 75% от производството на недопечен нефт, изгубено след офанзивите, и ще се върне в цялостни размери до началото на идната седмица.

Главният изпълнителен шеф на "Арамко " Амин Насер съобщи, че компанията към момента е в развой на оценка на ремонтните действия. Петролният колос възнамерява първично обществено предложение (IPO), макар че някои вложители и източници, близки до компанията, настояват, че излизането на компанията на борсата може да бъде отсрочено, или даже анулирано за неустановен интервал от време след въздушните офанзиви по-рано този месец.

От "Арамко " към момента не са коментирали тематиката, показва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР