Петролът поскъпна, почти изтривайки седмичната загуба, тъй като инвеститорите претегляха

...
Петролът поскъпна, почти изтривайки седмичната загуба, тъй като инвеститорите претегляха
Коментари Харесай

Петролът е напът да изтрие загубата за седмицата

Петролът нарастна, съвсем изтривайки седмичната загуба, защото вложителите претегляха вероятностите за търсенето и проследяваха спирането на основен водопровод в Северна Америка.

West Texas Intermediate нарастна над 97 $ за барел в последната сесия на една нестабилна седмица, в която цените се люлееха в диапазон от към 10 $. Въпреки че данните от Съединени американски щати тази седмица демонстрираха възходящи ресурси от бензин и закъснение на потреблението, пазарните сигнали сочат за към момента устойчиво физическо търсене.

Търговците следят въздействието на разстройствата по тръбопровода Keystone. TC Energy понижи оперативните равнища на сегмент, който се простира от нефтените пясъци на Канада до центъра в Кушинг, Оклахома, с към 15% след проблем с електрозахранването. Кушинг е точката на доставка за фючърсните контракти на WTI.

Суровият нефт продължава да се търгува с повече от 25% над цената си от началото на тази година, само че изтри по-голямата част от облагата, провокирана от нахлуването на Русия в Украйна. Централните банки, в това число Федералният запас, покачват лихвените проценти, с цел да потушат растящата инфлация, предизвиквайки опасения за закъснение, което ще подкопае търсенето на артикули, в това число сила. Това понижи интереса на вложителите към суровия нефт, макар че структурата на ценообразуването на пазара продължава да демонстрира признаци на дефицит.

„ Кривите на фючърсите на Brent и WTI остават в назад контанго “, сподели Джефри Халей, старши пазарен анализатор в Oanda Asia Pacific Pte, имайки поради краткосрочните цени, които се търгуват над по-дългосрочните. Този модел „ споделя, че бързите физически доставки на нефт в действителния свят наподобяват лимитирани както постоянно. Поради тази причина не виждам цените на петрола да падат значително оттук насетне. ”

За да засилят натиска против Русия, Съединени американски щати се стремят да реализират съглашение за таван на цената на суровия нефт от страната. Пазарът към момента не е оценил въздействието на глобите на Европейския съюз, ориентирани против съветските доставки, което прибавя подтик към проекта за ограничение на цените, сподели чиновник на Министерството на финансите на Съединени американски щати.

В телефонен диалог в четвъртък саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман и съветският президент Владимир Путин разискаха продължаващото съдействие в границите на ОПЕК+. „ Беше очебийно, че по-нататъшната съгласуваност в границите на ОПЕК+ е значима “, се споделя в изказване на Кремъл.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР