Петролът поевтинява във вторник за трета поредна сесия на търговия,

...
Петролът поевтинява във вторник за трета поредна сесия на търговия,
Коментари Харесай

Петролът поевтинява след скок на складовите запаси в САЩ и опасения за темпа на ваксинация в Европа



Петролът поевтинява във вторник за трета поредна сесия на търговия, защото оповестените през предходната седмица данни за мощен растеж на петролните складови ресурси в Съединени американски щати и новините за внезапно закъснение на темпа на имунизация против Covid-19 в Европа като че ли слагат под въпрос предстоящото възобновяване при търсенето на черното злато.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през май се намаляват при започване на европейската търговия с 0,5% към $68,50 за барел, откакто и през вчерашния ден те поевтиняха с 0,5%, отстъпвайки от ценовия връх на 8-и март към $71,38 (най-високо равнище от началото на януари 2020 г.).

Фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI в доставка през април се намаляват във вторник с 0,65% малко под $65,00 за барел, каот и те отстъпват по отношение на многогодишния връх на 8-и март към Щатски долар 67,98 за барел - най-високо ценово равнище от октомври 2018 година

Негативно въздействие върху днешното поевтиняване на петрола оказа решенето на огромна част от европейските страни, отпред с водещите стопански системи Германия, Франция и Италия, след информации за вероятни съществени странични резултати.

Тези ходове задълбочават опасенията по отношение на бавния ритъм на имунизациите на остарелия континент, което пък може да забави предстоящото икономическо възобновяване от пандемията в един от най-тежко засегнатите на рецесията райони.

Пандемията унищожи в началото търсенето на нефт през предходната пролетта по време на първата вълна на Covid-19, само че по-късно цените се възвърнаха до равнищата преди международната здравна рецесия. През последните дни обаче повишаването на петрола беше лимитирано предвид на бавния процеса на Covid имунизация в редица държавни основно в Европа.

В същото време наличните складови ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати означих трагичен растеж през  седмицата до 5-и март с 12,8 млн. барела, като тази към този момент вложителите са в очакване на следващите данни за седмичните наличия на Американския петролен институт (API) и утрешните аналогични данни на Енергийната осведомителна администрация (EIA).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР