Петролът поевтинява с 4% по време на търговията във вторник,

...
Петролът поевтинява с 4% по време на търговията във вторник,
Коментари Харесай

Петролът поевтинява с 4% заради третата Covid вълна и локдауните в Европа



Петролът поевтинява с 4% по време на търговията във вторник, защото новите строги противоепдемични ограничения в Европа поради третата вълна на Covid-19 и бавният развой на имунизация на остарелия континент възобновиха инвеститорските опасения за по-слабо ползване на черното злато поради очертаващото се по-сдържано икономическо възобновяване в околните месеци.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през май се понижават  4% към равнища малко под $62,00 за барел, като сходен спад бележат и фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI с доставка през април, които се търгуват към $59,00 за барел.

" Континентална Европа стяга противоепидемичните ограничения и по този метод в допълнение лимитира подвижността ", означи немската банка Commerzbank и добави: " Това евентуално ще окаже отрицателно въздействие върху търсенето на нефт ".

" Нарастването на случаите на ковид в континентална Европа, където разпространяването на ваксини е мъчително постепенно, слага под подозрение възобновяването на пътуванията в района. Наред с други неща, това вреди на прогнозите за търсенето на недопечен нефт ", уточни пазарен анализатор в ThinkMarkets.

Късно нощес управляващите в Германия, която е най-големият консуматор на нефт в Европа, взеха решение за удължение на сегашния локдаун в страната до 18-и април и желаеха от немските жители да си останат у дома по време на Великденската почивка (между 1-ви и 5-и април), с цел да бъде лимитирана третата вълна на коронавирусната пандемия.

Това решение пристигна, откакто от събота близо една трета от французите влязоха в едномесечен локдаун след скок на Covid случаите в Париж и в редица елементи от Северна Франция.

В същото време американският $ нараства по отношение на останалите водещи валути, което оказва в допълнение отрицателно въздействие върху петролните цени. Тъй като цените на петрола са в долари, повишаването на американската валута оскъпява петрола за притежателите на други валути и това води до поевтиняване на черното злато по отношение на зелените пари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР