Петролът достигна близо до най-ниското си ниво от началото на

...
Петролът достигна близо до най-ниското си ниво от началото на
Коментари Харесай

Петролът пада заради опасения от рецесия

Петролът доближи покрай най-ниското си равнище от началото на войната в Украйна късно в четвъртък заради опасения от световна криза, макар че акциите към момента се движат нагоре преди данните за работните места в Съединени американски щати, които са значим индикатор за здравето на най-голямата стопанска система в света, предава Ройтерс.

Цените на петрола бяха подложени на напън тази седмица, защото пазарът беше угрижен от въздействието на инфлацията върху икономическия напредък и търсенето, макар че признаците на лимитирано предложение задържаха цените на прага.

" Оскъдното нарастване на предлагането на ОПЕК акцентира ограничавания потенциал, който пазарът има, с цел да се оправи с по-нататъшен дефицит ", споделиха анализатори на ANZ Research.

За септември ОПЕК+ би трябвало да увеличи задачата си за рандеман на нефт със 100 000 барела дневно. Увеличението е едно от най-малките от въвеждането на квотите на ОПЕК през 1982 година, демонстрират данните на картела.

Очаква се опасенията за доставките да се засилят с наближаването на зимата и глобите на Европейския съюз, забраняващи вноса по море на съветски недопечен нефт и петролни артикули, които влизат в действие на 5 декември.

" Тъй като Европейски Съюз стопира вноса на нефт от Русия по море, съществува основния въпрос дали производителите от Близкия изток ще пренасочат своите доставки към Европа, с цел да запълнят празнотата ", сподели анализаторът на RBC Майкъл Тран.

Засега признаците за икономическо закъснение ограничиха възобновяване на цените. Притесненията по отношение на рецесията се ускориха след предизвестието на Bank of England за нескончаем спад, откакто увеличи лихвените проценти с най-голямото си нарастване от 1995 година насам.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР