Петрол или електричество? През енергийно кризисната 2022 година и двете

...
Петрол или електричество? През енергийно кризисната 2022 година и двете
Коментари Харесай

Бензинът ще поевтинява, остава ли по-евтино да караме на ток?

Петрол или електричество? През енергийно спешната 2022 година и двете първични материали за зареждане на транспортни средства нарастнаха фрапантно, написа Труд бг.

Което значи, че притежателите на стандартни и електрически коли се постанова да бъркат по-дълбоко в джоба си. Въпреки това пътуването с електрически автомобили излиза по-евтино и това ще бъде по този начин в идващите няколко години, предвиждат специалисти в сектора.

Очакванията са, че в средносрочен проект цените на петрола и електрическата енергия ще стартират да стават по-ниски съвсем по едно и също време.

Горивата обаче ще бъдат подложени на по-високи екологични налози, по тази причина поевтиняването им ще бъде по-малко. По отношение на оперативните месечни разноски, при еднакъв пробег на транспортното средство, зарядният ток ще бъде на по-ниско ценово равнище спрямо бензина и дизела. 

Сравнението на енергийните разноски за електрически коли и такива с вътрешно горене демонстрира преимущество за електромобилността.

Това преимущество обаче е обвързвано с някои условия. Сред тях е увеличението на предлаганите електрически модели и разширението на инфраструктурата от зарядни станции.

Важно е от ден на ден консуматори да имат опция да зареждат в домашни условия при най-ниската цена на ток. От публични станции зареждането е по-скъпо.

Пречка за по-широкото нахлуване на електрически автомобили може да бъде към този момент почналото отпадане на дотациите за покупка на нискоемисиионни коли.

В същото време електрическите модели не престават да бъдат доста по-скъпи от бензиновите и дизеловите.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР