Петнистото езеро Петнистото езеро, се намира в Канада и в него

...
Петнистото езеро
Петнистото езеро, се намира в Канада и в него
Коментари Харесай

7 места, които изглеждат извънземнo

Петнистото езеро

Петнистото езеро, се намира в Канада и в него има доста висока централизация на разнообразни минерали. През лятото огромна част от водата се изпарява и тези минерали образуват петната по езерото.

Индианците употребявали калта и водата от езерото като лекарство.

Маранйенсес

Национален парк Маранйенсес се намира в Мараняо, Бразилия и съставлява 300кв.км. бели пясъчни дюни и сини лагуни. Макар да наподобява като пустиня – не е. Намирайки се покрай река Амазонка, в района настава дъждовния сезон при започване на годината. Дъждовете провокират характерен феномен – сладката вода се събира сред пясъчните дюни и образува сини и зелени лагуни, които са най-пълноводни през Юли и Септември.

Въпреки, че съвсем пресъхва през сухия сезон, Маранйенсес е и дом на доста типове риби, чиито яйца птиците носят чак от океана.

Светещите пещери

Пещерите Уайтомо се намират на Северния остров в Нова Зеландия и са изпълнени с хиляди светулки. Този тип светулки се откриват само в Нова Зеландия и са огромни колкото комар.

Великанската пътека

Великанската пътека се състои от към 40 000 базалтови колони, образували се при антично вулканично изригване. Намира се в Антрим, на североизточния бряг на Ирландия.

Легендата споделя, че ирландският войник Фион мак Кумхейл е построил пътеката, с цел да стигне до Шотландия и да се бие с Бенандонер. По пътя за Шотландия обаче, Фион задремал и много по-големият от него Бенандонер тръгнал да го търси. За да отбрани Фион, брачната половинка му Она го покрила с одеяло, с цел да наподобява като бебето им. Когато Бенандонер видял какъв брой е огромно бебето им, той си показал, че Фион е същински колос и избягал, като разрушил пътеката, с цел да не може да го последва.

Ледникът Грей

В Южната част на Чили и Аржентина има няколко забележителни ледника. Един от тях е ледника Грей, който има повърхност 270кв.км и е дълъг 28км.

Лунната котловина

Лунната котловина се намира в Cordillera de la Sal (Солен планински масив) в чилийската пустиня Атакама на 2250м. надморска височина и в действителност е релативно дребна – единствено 500м. в диаметър. Въпреки това концентрацията на естествено завършените скулптори и многоцветните слънчеви лъчи вършат това място нещо доста по-голямо от размера му.

Прочетете повече на: https://iskamdaznam.com/1514

Бамбуковата гора в Киото

В Япония бамбуковите гори от време на време се употребяват като свещена преграда против злото. Много Шинто и Будистки храмове са обграждани от бамбук. Няколко азиатски култури, в това число и на Андаманските острови, имат вяра, че индивидът е произтекъл от бамбуковото стебло. На Филипините легендата споделя, че мъжът и дамата са произлезли от разцепено на две бамбуково стебло на остров, който се образувал след борбата на Небето и Океана. В Малайзия пък историята е за мъж, който сънувал красива жена, до момента в който спял под бамбуково растение.

Галерия

  

Източник: uphaa.com

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР