Петнайсет души ще бъдат съдени по обвинение във фиктивни ваксинации

...
Петнайсет души ще бъдат съдени по обвинение във фиктивни ваксинации
Коментари Харесай

Съдят 15 души в Румъния за фиктивни ваксинации срещу COVID-19


Петнайсет души ще бъдат съдени по обвиняване във фиктивни имунизации в имунизационен център в град Дробета-Турну Северин (Югозападна Румъния), оповестява в. „ Евениментул зилей “. Двама от обвинените са чиновници в кметството, а 189 души са получили зелени документи без да бъдат имунизирани, добавя изданието.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31222
Прокуратурата към трибунала на окръг Мехединц заяви в понеделник, че един от обвинените е в прелиминарен арест, трима са сложени под правосъден надзор, а 11 ще бъдат съдени на независимост по обвиняване в незаконен достъп до осведомителна система, цифрова имитация и съучастничество в осъществяването на тези закононарушения.

Докато управляващите препоръчваха имунизация против COVID-19, обвинените помогнали на доста хора да получат зелен документ без в действителност да се имунизират. Обвиняемите са съумели да влязат в приложението на националния указател за имунизация и да попълнят подправени данни от община Дробета-Турну Северин. Престъпленията са осъществени в интервала февруари – април 2021 година

Това не е първият оголен случай на фиктивни имунизации в Румъния, отбелязва „ Евениментул зилей “. Фалшифицирането на зелени документи се трансформира в същински бизнес в страната, а управляващите се пробват да заловят всички забъркани в случаи на фиктивни имунизации.

Румъния е измежду страните в Европейски Съюз със едва имунизационно покритие. Около 42 % от популацията е ваксинирано против COVID-19, сочат формалните данни, представени от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР