Петна, следи, промени в цвета ... Килимът страда от много

...
Петна, следи, промени в цвета ... Килимът страда от много
Коментари Харесай

Техники и трикове за почистване на петна от килима

Петна, следи, промени в цвета... Килимът страда от доста изхабяване и би трябвало да знаем по какъв начин да го почистим добре, без значение дали е направен от изкуствени или от естествени нишки. С подобаващи грижи ще удължите живота му. 

Поддържането на килими чисти и без микроби може да наподобява като предизвикателство. Особено в случай че имате дребни деца или животни вкъщи. Ето няколко разновидността за качествено домашно почистване на килими в уюта на вашия дом. Това управление ще ви бъде изключително потребно, в случай че килимът ви е огромен.
 Хитри способи за разчистване на упорити петна от килима Хитри способи за разчистване на упорити петна от килима
Най-уютната домашна настилка несъмнено е килимът, който прави нашият дом топъл и привлекателен, можем да вървим боси по него, да седнем отг...

Техники за разчистване на килими

За разчистване на мощно нечисти килими, изключително вълнен килим или подобен с по-големи и пухкави нишки, прахосмукачките и меките четките постоянно са най-хубавият вид. Содата бикарбонат обаче е съвършен вид за разчистване на всички типове килими, без да повреди тъканите, а също по този начин и да го извършите доста дейно. Просто би трябвало да смесите содата с малко елементарна сол, да разпределите праха върху повърхността, която ще се третира, да я оставите да подейства за един час и да отстраните остатъците с прахосмукачка. Бикарбонатът освобождава тъканта от прахуляк и бактерии и усъвършенства миризмата му.

Парочистачката е чудесна опция за разчистване на всички типове килими. Тя отстранява праха и примесите, без да поврежда тъканите, а в случай че и в този вид сложите малко сода за самун със сол върху килима, ще оптимизирате почистването с пара. Прекарайте уреда два пъти върху една и съща област и го оставете да изсъхне изцяло.

Топлата вода с оцет също е доста ефикасна за унищожаване на петна от килимите ви. Напръскайте тъканта с този препарат и изтъркайте навлажнената повърхнина с четка с мека козина. Ще видите по какъв начин даже най-трудните петна ще бъдат отстранени без проблеми. А за миризмата на оцет не се тормозете - тя ще изчезне след малко време.
 Премахнете бързо и елементарно петната от грим и лак за нокти Премахнете бързо и елементарно петната от грим и лак за нокти
Истински призрачен сън може да се окаже премахването на петната от грима или още по-ужасното - петна от лак за нокти! В тези случаи даже е нев...

За петна от мастило, машинно масло или готварски мазнини, царевичното нишесте е прелестен избор за тежки тежки петна. Поръсете малко от нишестето върху петното и го оставете да престои към 30 минути. След това изчеткайте третираната зона със суха четка, след което почистете мястото с прахосмукачка. От петното няма да остане никаква диря. Ако се наложи, повторете процедурата.

Ако би трябвало да премахнете петна от вино или други по-силни течности, смесете една супена лъжица препарат за съдомиялна машина с чаша водороден пероксид и разпределете сместа върху петното. Оставете за половин час и използвайте четка с влажна козина, като би трябвало да търкате деликатно. След това изсушете сместа с забрадка.

Надяваме се, че сме ви помогнали при почистването на вашия килим, било то от скотски генезис, синтетичен или по-дълъг косъм. Няма да има леке, което да устои на тези трикове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР