Петкратната носителка на приза най-добра футболистка на България Евдокия Попадинова

...
Петкратната носителка на приза най-добра футболистка на България Евдокия Попадинова
Коментари Харесай

Футболистка №1 на България отива в Австралия

Петкратната носителка на наградата най-хубава футболистка на България Евдокия Попадинова ще продължи кариерата си в шампионата на Австралия. Нападателката ще се раздели с настоящия си клуб Сасуоло в Италия и ще подпише контракт с Бризбейн Роар от женската А-лига на Австралия, написа sassuolonews.net, представен от Българска телеграфна агенция.

Според изданието, българката има контракт със " зелено-черните " до юни 2024-а година, само че е намерила вид да се раздели с клуба и се готви за ново премеждие. Ако се стигне до прехвърлянето, за нея това ще бъде опит на трети друг континент, защото с изключение на в Европа, е играла и в шампионата на Съединени американски щати. Родената в Хаджидимово футболистка е имала и други оферти от италиански тимове, само че е предпочела да смени напълно средата и да се насочи към южното полукълбо.

" Не изключително положителен и благополучен сезон за Попадинова. Спряна от доста физически проблеми през последната година, тя по този начин и не влезе в ротациите на треньора Пиовани. Сега за българския нападател, макар предложенията от Серия А, следва нов опит в чужбина - в Австралия, в Бризбейн Роар ", се споделя още в материала.

Евдокия Попадинова е главен играч в женския народен отбор на България и сега е на лагер с отбора за другарски мачове. Срещата с Туркменистан, която трябваше да се играе на 13-и юли в Бояна, беше анулирана. На 16-и този месец българските " лъвици " ще играят като посетители на Румъния на стадион " Arcul de Triumf " в Букурещ.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР