Петко Сертов, първият председател на Държавна агенция Национална сигурност от

...
Петко Сертов, първият председател на Държавна агенция Национална сигурност от
Коментари Харесай

Новият външнен министър Генчовска е назначила Петко Сертов за свой съветник

Петко Сертов, първият ръководител на Държавна организация " Национална сигурност " от учредяването ѝ на 1 януари 2008 година до лятото на 2009 година, е назначен за консултант в политическия кабинет на министъра на външните работи Теодора Генчовска, оповестява.

По информация на изданието Сертов е " най-младият консултант на Генчовска - роден е през 1956 година ", а шеф на кабинета на министъра ще е Петьо Петев. Петев е роден през 1956 година и е бил конфиденциален помощник " Динов " от Първо основно ръководство на Държавна сигурност.

Петко Сертов стартира професионалната си кариера на кадрови офицер във Второ основно ръководство на Комитета за държавна сигурност през 1984 година Постъпва в новосформираната Централна работа за битка с проведената престъпност при започване на 1991 година - в бранш " Международен тероризъм ".

На 8 декември 2014 година медиите оповестяват, че от три дни Петко Сертов е в неопределеност. След като оставя двата си мобилни телефона вкъщи, той напуща жилището и от този момент брачната половинка му няма информация къде е. По-късно от записи на видеокамери излиза наяве, че е отпътувал към Гърция с лек автомобил.

На 12 януари 2015 година Сертов се завръща в България, придружаван от брачната половинка си.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР