Петият пореден вот на недоверие към правителството, внесен от депутатите

...
Петият пореден вот на недоверие към правителството, внесен от депутатите
Коментари Харесай

Вотът на недоверие към правителството и този път беше неуспешен

Петият следващ избор на съмнение към държавното управление, импортиран от депутатите от Българска социалистическа партия, беше отритнат от Народното събрание. Този път тематиката на вота беше корупция.

От 237 дали своят вот народни представители 102 гласоподаваха "за ", 124 - "против " и 11 се въздържаха. Правителството беше подкрепено от 94 депутати от ГЕРБ, 21 от "Обединени патриоти " и един от "Воля ". Против ръководството на Бойко Борисов гласоподаваха 77 народни представители от Българска социалистическа партия и 24 от Движение за права и свободи. От самостоятелните депутати 1 беше "за ", а 8 - срещу.

Вотът на съмнение се смята за признат, в случай че за него са дали своят вот повече от половината от всички народни представители, а точно 121. При отменяне на предложение за съмнение на Министерския съвет, ново предложение не може да бъде направено в идващите 6 месеца.

Вотът на съмнение бе импортиран на 16 юли 2020 година от парламентарната група на "БСП за България ". Недоверието на опозицията към Министерски съвет е поради "провала на държавното управление в противодействието на корупцията ". Това е петият избор на съмнение, който групата на Българска социалистическа партия внася в 44-ия парламент против третия кабинет на Бойко Борисов и вторият на тази тематика.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР