Петимните да говорят от името на хората и на обществото,

...
Петимните да говорят от името на хората и на обществото,
Коментари Харесай

Ива Николова: Цветанка Ризова и особеностите на баджак журналистиката от БТВ

Петимните да приказват от името на хората и на обществото, обобщавайки целокупното българско поданство с тези понятия, в последно време вземат по-пандемични размери и от ковид.

Особено надъхана в това отношение е една от водещите на средището на баджак публицистиката БТВ - Цветанка Ризова.

Връз каквато и опорна точка на кръга на подсъдимия олигарх Прокопиев да стъпва, тя постоянно приказва от името на хората и на обществото.

" Хората желаят " промяната на основния прокурор Иван Гешев. " Обществото чака " промяната на Висшия правосъден съвет. " Хората желаеха " смяна. " Обществото не желае " да се строи АЕЦ " Белене " - имах си хас и да желае, че да му закъсат ВЕИ-та на Прокопиев.
свързани новини280035на 26.11.2021
Ако човек слуша Цветанка Ризова, ще рече, че хората не ядат, не спят, нямат дом, семейство, деца и грижи и не вършат нищо друго, с изключение на да мислят за Иван Гешев, Висшия правосъден съвет и АЕЦ " Белене ". И непрекъснато благославят Просто Киро и Кокорчо заедно с Румен Радев, че са ги турили на шейната на смяната им.

Затова не е зле да хвърлим малко светлина върху това кои са " хората " и кое е " обществото ". Абсолютно всички и безусловно цялото съгласно въпросната Ризова.

Хората в всеобщата си част не са се женили за синовете на дейни борци срещу фашизма и капитализма по времето на соца.

Мъжете на хората в всеобщата си част не са напускали зам.-министерските си постове, откакто държавното управление афишира, че ще отвори досиетата на доносниците на Държавна сигурност на членовете на политическите кабинети.

Хората в всеобщата си част не живеят в жилища със сауни, чистачки и други екстри.

Хората в всеобщата си част не си сменят единия баровски апартамент с различен още по-баровски, живеейки на едната заплата.

Децата на хората в всеобщата си част не приключват влиятелни образователни заведения в Англия с галактически такси за образованието.

Същите тия деца на хората в всеобщата си част към този момент като безработни висшисти не обикалят най-скъпарските туристически дестинации като Куршавел и не карат спортно Мазерати за 100 бона.

Хората в всеобщата си част не карат супер първокласен джип „ Фолксваген Тигуан” за 80 бона.

Хората в всеобщата си част не се тъпчат с ботокс-мотокс и други дивотии, с цел да вършат завяхналата си плът по-млада.

Хората в всеобщата си част не се обличат всяка вечер с разнообразни (вярно, чужди) напращели разголени роклички, с цел да наподобяват по-съблазнителни за младички мъже и не се гримират измежду бял ден като дами, които не са се прибирали от нощес, с цел да цъфнат неузнаваеми пред някого.

Хората не вечерят през ден-два в скъпарското столично заведение " Проя ", поливайки деликатесите със също много скъпата сръбска ракия.

А пък Цветанка Ризова ги прави всичките тия неща.

Тогава кого има поради, когато същата тая тв водеща всеки ден повтаря " хората желаят ", " обществото чака "? Ако има поради себе си и се вижда като " хората " и " обществото ", би трябвало неотложно да си смени очилата, тъй като не са на фокус, щом даже личният й облик й се раздвоява, разтроява и по този начин, до момента в който стигне до целокупните " хора " и " общество ".

А в случай че просто желае да придаде тежест на глупавите опорни точки на прокопитата, които неуморно би трябвало да внушава от екрана на БТВ, би трябвало да знае, че това от дълго време към този момент има тъкмо противоположния резултат. Особено когато бездънната й нелепост се натъкне на събеседник като проф. Иво Христов, пък и доста преди него и след него.

Просто тъй като хората в всеобщата си част и обществото като цяло не могат да се съизмерят с Цветанка Ризова нито по горните критерии, нито по нелепост. И може пък да не желаят тъкмо такива като нея да приказват от тяхно име.

Така че да престане да приказва от името на хората и на обществото и да си седи на личната си камбанария. Няма ужасно - тя е толкоз ниска, че даже и да падне, няма да разбере.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР