Петимата подсъдими по делото за показното убийство на руския политик

...
Петимата подсъдими по делото за показното убийство на руския политик
Коментари Харесай

Съдът даде само между 11 и 20 години затвор на убийците на Немцов

Петимата подсъдими по делото за показното ликвидиране на съветския политик Борис Немцов, приети предишния месец за отговорни, бяха наказани на разнообразни периоди затвор от 11 до 20 години при непоколебим режим, съобщи ТАСС.

Военният арбитър Юрий Житников разгласи, че директният причинител на убийството - Заур Дадаев, ще лежи 20 години и ще заплати 100 хиляди рубли санкция.

Четиримата му съучастници - Анзор Губашев, Шадид Губашев, Тамерлан Ескерханов и Хамзат Бахаев, бяха наказани на надлежно 19, 16, 14 и 11 години отнемане от независимост и санкции по 100 хиляди рубли.

Дадаев и Ескерханов са лишени от военни звания и награди, а след излежаване на периода Дадаев ще бъде две години в режим на лимитирана независимост, гласи правосъдното решение на Московския областен боен съд, представено от ТАСС.

Защитата на подсъдимите разгласи, че присъдите ще бъдат обжалвани. Асошиейтед прес означи, че прокуратурата е поискала Дадаев да бъде наказан на пожизнен затвор. Засега не е известно за какво съдът е наложил по-лека присъда на Дадаев, който е някогашен офицер от службите за сигурност на чеченския водач Рамзан Кадиров.



Съмишленици на Немцов подлагаха на критика следствието, че не е разкрило поръчителя на закононарушението и в частност, че не е проучило ролята на Кадиров в убийството, добави Ройтерс.

Бившият министър председател Борис Немцов, който беше неприкрит критик на президента Владимир Путин, бе убит показно преди близо две години на мост на река Москва покрай Кремъл, броени дни преди огромна опозиционна проява в съветската столица.

В навечерието на гибелта си Немцов сподели, че ще огласи документи за намесата на съветски военни в украинския спор.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР