Петима запалянковци на Айнтрахт Франкфурт са били арестувани заради прояви

...
Петима запалянковци на Айнтрахт Франкфурт са били арестувани заради прояви
Коментари Харесай

Петима привърженици на Айнтрахт Франкфурт са арестувани в Севиля

Петима ентусиасти на Айнтрахт Франкфурт са били задържани поради прояви на принуждение в Севиля преди финалния мач в шампионата Лига Европа против Рейнджърс, потвърдиха от полицията в сряда.

Задържаните са били измежду група от 200 почитатели на немския тим, които през нощта са атакували последователи на шотландския тим, а по-късно са хвърляли запалителни предмети, маси и бутилки по представители на органите на реда.

"Ще има съществени проблеми към дуела. Това е най-трудният за защита мач в последните години ", съобщи пред медиите шефът на локалната полиция Хуан Карлос Кастро.

Близо 100 000 почитатели на Рейнджърс дойдоха в Испания за финала против Айнтрахт, а над 50 000 ентусиасти на немския тим към този момент са в Севиля.

Само по 10 000 последователи на всеки от тимовете получиха билети за решителния дуел от втория по мощ шампионат.

"Има прекалено много хора и доста алкохол, а множеството от почитателите нямат билети. Всичко това ни основава много проблеми ", сподели още Хуан Карлос Кастро.

В града има две специфични зони за дуела довечера, само че управляващите чакат доста от ентусиастите да гледат мача в нощните питейни заведения в Севиля.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР