Петима таланти с различни възможности получиха шанс за кариерна реализация

...
Петима таланти с различни възможности получиха шанс за кариерна реализация
Коментари Харесай

Петима таланти с различни възможности дадоха старт на своята...

Петима гении с разнообразни благоприятни условия получиха късмет за кариерна реализация в Yettel с осмото издание на обществената програмата за краткотрайна претовареност на телекома „ Рамо до рамо “. Инициативата подава ръка на хора със специфични потребности в тяхното професионално развиване и в обществената им интеграция, а за втора поредна година разрешава и изцяло отдалечено присъединяване. От тази опция се възползваха двама от новите участници в „ Рамо до рамо “, само че всички петима избраха да дойдат за първия си работен ден онлайн в централния офис на телекома. Те бяха посрещнати от бъдещите си екипи и представители на мениджмънта на особено събитие, с което публично бе даден старт на двугодишното им странствуване в компанията. Петимата експерти участваха в еднодневно въвеждащо образование, на което научиха повече за Yettel и за структурата на компанията, срещнаха се с услугите и продуктите на оператора и научиха елементи за отговорностите на новите си позиции.



„ Рамо до рамо “ е от стратегиите, с които в действителност се гордеем. Но и преди съм казвал, че белег за нейния триумф е да не се нуждаем към този момент от нея. За страдание това към момента не е реалност. Силно се надявам, че в България ще стигнем досега, в който стратегиите като тази ще са отживялост, само че до тогава се веселя, че имаме „ Рамо до рамо “, сподели Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Yettel. „ Ще видите, че в нашата компания има хора от всевъзможен генезис, което е в действителност вълнуващо. Това също е и късмет за всеки от нас да се учи от хората към него. Ние в действителност сме семейство и в случай че по време на пътешествието си в Yettel имате потребност от помощ, не се колебайте да се обърнете към някого от нас “, сподели още Кинг.

Новите участници в „ Рамо до рамо “ се причисляват към отделите, които се занимават с осведомително обслужване на клиенти, счетоводство и разбор на данните. В рамките на две години те ще получават съответстващо възнаграждение за позицията си и ще работят с ментори, които ще им оказват помощ да разпрострат капацитета си и да развият своите професионални умения и личностни качества. Новите попълнения в екипите на компанията ще работят по съответни план и ще натрупат опит, който да подкрепи тяхната конкурентоспособност на пазара на труда. След привършване на заетостта им по програмата, те биха могли да получат и опция да останат на непрекъсната работа в оператора.



„ Да минеш през един подобен сериозен асортимент в такава огромна компания като Yettel е доста скъп опит даже за участниците, които не са определени. Щастлива съм, че имаше доста претенденти тази година, това в действителност зарадва и усмихна и двата екипа и сподели, че с сътрудниците от Yettel сме довели програмата до по-голяма известност и ребрандингът на компанията в последна сметка не попречи по никакъв метод, даже в противен случай – увеличи броят на претендентите “, съобщи Йоана Колева, съосновател и президент на неправителствената организация JAMBA, с която Yettel си партнира за популяризирането на програмата и предварителния асортимент на претендентите. “Топката е във вас и в случай че вие дадете всичко от себе си, сътрудниците ще създадат всичко допустимо да ви задържат в компанията и след края на програмата “, окуражи новите попълнения тя. 

За да приветстват новите открития на „ Рамо до рамо “,  настоящи участници в програмата бяха подготвили къси видеа, с които да вдъхнат кураж на новодошлите и да им пожелаят попътен вятър в  Yettel.  „ Вече 1 години откогато съм част от компанията и мога откровено да кажа, че получих доста повече, в сравнение с желаех и чаках. Знайте, че сте попаднали в положителни ръце и ви чакат доста хубави прекарвания. Наслаждавайте се на всичко “, обърна се към новите си сътрудници с къс клип Невин, която става част от HR екипа на Yettel с помощта на „ Рамо до рамо “ и работи напълно отдалечено.

По време на програмата участниците ще се включват в разнообразни образования, ще получават психическа поддръжка и ще имат наставник измежду сътрудниците, който да им оказва помощ тяхната акомодация и социализация.

До момента „ Рамо до рамо “ е дала късмет на 29 души с разнообразни благоприятни условия да се развиват професионално в телекома,  като 1/3 от тях са останали на непрекъснати позиции в Yettel.

Повече информация за програмата можете да намерите на на компанията.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР