Петима са вече задържаните във връзка със случая тази сутрин,

...
Петима са вече задържаните във връзка със случая тази сутрин,
Коментари Харесай

Автобус с нелегални мигранти размаза патрулка и убима двама полицаи

Петима са към този момент арестуваните във връзка със случая тази заран, при който рейс, цялостен с нередовни имигранти, мина през полицейски автомобил посред Бургас и умъртви двама чиновници на реда.

Трима от арестуваните са сирийски жители с бежански статут, а двама са българи като единият от тях е притежателят на рейса.

Автобусът с 47 сирийски бежанци е преследван в продължение на 25 километра. Шофьорът - сирийски жител с бежански статут, не е спрял на два поста на " Гранична полиция ". В Бургас в преследването се включват и полицейски патрули. На кръговото кръстовище на бул. " Трапезица " водачът губи надзор над рейса, навлиза в спирката и блъска странично спрелия полицейски автомобил, описват очевидци пред:

" Събудих се в 5.00 от самата злополука. Чу се мощен удар. Полицията гонеше обвинените, колите за спешна помощ пристигнаха незабавно, пожарната пристигна незабавно. Имаше тръгнали да бягат ".

" Чуха се два изстрела след злополуката, откакто стартира гонката. Те светеха, с цел да могат да ги намерят. Единият от двамата лежи отатък, след блока ".

При злополуката на място умират двама полицейски чиновници. Директорът на Бургаската полиция старши комисар Калоня Калоянов: " Единият е пълководец на поделение от Първо районно, на 43 години, с 18 години стаж. Вторият чиновник е също чиновник " Патрулно-постова активност " в Първо районно със 7 години стаж ".

Две обвинявания ще бъдат повдигнати на следващия ден против петимата арестувани. Те са за съзнателно породено пътно-транспортно произшествие, довело до гибелта на двама служители на реда, и второто - за трафик на хора. Окръжният прокурор Георги Чинев: " Обявена е война на Републиката и ние като охранителни органи уверено и круто ще се противопоставим несъмнено, в границите на закона ".

Ако страната ни не договаря с Турция за ограничението на мигрантския напън, няма да има смяна, сподели кметът на граничната община Малко Търново Илиян Янчев: " Докато не седнат отново на някакви диалози със прилежащата нам страна Турция да беседват и да подпишат някакво съглашение, казусът ще продължава ".

Утре в Бургаска област е ден на печал в памет на починалите полицейски чиновници. Националните флагове ще бъдат свалени на половина, а обществените пряви - анулирани.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР