Петима мигранти от Субсахарска Африка се удавиха, а други петима

...
Петима мигранти от Субсахарска Африка се удавиха, а други петима
Коментари Харесай

Петима мигранти се удавиха край Тунис, други петима се издирват

Петима мигранти от Субсахарска Африка се удавиха, а други петима са в неопределеност, откакто лодката им потъна край Тунис на път за Европа, оповестиха управляващите в събота. Тунизийската брегова защита е избавила към 20 други от Средиземно море, съгласно Фаузи Масмуди, регионален прокурор от пристанищния град Сфакс.

Лодките не престават да претърсват водите край Сфакс за още оживели, добави Масмуди. Части на тунизийското крайбрежие се намират на по-малко от 150 километра от италианския остров Лампедуза, което ги прави желана насочна точка за мигранти, подготвени да рискуват с рисковото морско пресичане. Над 23 500 мигранти от разнообразни националности са били хванати край Тунис сред януари и септември предходната година, съгласно групата за права FTDES, която наблюдава проблемите с миграцията. Над 500 души са починали или изчезнали в морето през същия интервал, се споделя в известие на групата.

Бреговата защита е под напън да спре потока, само че няма средства за това, настояват тунизийските управляващи. Централния средиземноморски маршрут, който включва и прилежаща Либия, е най-смъртоносният миграционен път в света. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР