Петима ключови специалисти от театър „Азарян“, пространството за съвременен танц

...
Петима ключови специалисти от театър „Азарян“, пространството за съвременен танц
Коментари Харесай

НДК освободи ключови театрални и филмови експерти - slava.bg

Петима основни експерти от спектакъл „ Азарян “, пространството за актуален танц и пърформанс ДНК и фестивала „ Киномания “ в петък са получили предупреждения за освобождение и от на следващия ден няма да са на работа в НДК, научи „ Монитор “.

Това са на процедура задачите екипи на тези театрални пространства, без които театралният развой не би могъл да се реализира – по 2-ма продуценти, ръководещи характерни за театъра механически служби, както и Хермина Азарян, дълготраен селекционер на „ Киномания “, предоставила името на татко си проф. Крикор Азарян на едноименния спектакъл. Засега на постовете си остават шефовете и основни мениджъри на „ Азарян “ и ДНК Красимира Митева и Мира Тодорова, на които са препоръчани съглашения, само че те се тормозят по какъв начин да реагират, тъй като без екипите си не биха могли да правят съответната активност.

В позицията на управлението на НДК и ръководителя на съвета на шефовете Борислав Велков, изпратена до медиите, за предприеманите дейности по отношение на рецесията, породена от ковид, се споделя: „ Всички пространства за просвета в НДК се резервират и ще не престават да се развиват.

Дворецът подхваща промяна и оптимизация на активността и процесите, с цел да се преодолее сериозната обстановка... В същото време под натиска на актуалната тежка обстановка и непредвидимото за момента бъдеще на събитийния, културен и конгресен бранш управлението на Двореца пристъпва към вътрешно преструктуриране и оптимизация на процесите за да се запази активността даже и в по-ограничен мащаб “.

В позицията се споделя, че споделят паниките на артистичната общественост и в идващите няколко седмици следва натоварен разговор... „ НДК е 100% държавно комерсиално сдружение, което не е на бюджетна прехрана и оперира напълно на пазарен принцип при неравностойни условия с съперниците ни...Средствата, които отделяме за продуциране на културни събития, са част от общата ни активност, а не такива, които са делегирани или съответно отпуснати за развиването на просвета. Това, че и до този миг продължаваме да го вършим и ще го вършим и в бъдеще, значи, че управлението на НДК осъзнава публичната задача на НДК и смисъла на това да бъдем водещ културен център “, споделя се в позицията.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР