Петима играчи на националния отбор на Нидерландия по футбол са

...
Петима играчи на националния отбор на Нидерландия по футбол са
Коментари Харесай

Пет лалета се разболяха

Петима играчи на националния тим на Нидерландия по футбол са били инфектирана с вирус и са напуснали сбора на отбора, оповестиха от федерацията на страната и селекционерът Роналд Куман. Те няма да вземат участие в мача против Франция, с който се открива акцията на европейските квалификации за двата отбора.

Сред отсъстващите е новият нападател на Ливърпул Коди Гакпо, както и бранителите Матайс де Лихт (Байерн Мюнхен) и Свен Ботман (Нюкасъл Юнайтед), вратарят на Андерлехт Барт Фербруген, както и Джои Феерман от ПСВ Айндховен. Последният бе извикан да размени Френки де Йонг, който отпадна поради травма на бедрото.

Петимата " напуснаха подготвителния лагер на националния тим тази заран. ТЕ страда от вирусна зараза ", оповестиха от федерацията в официално съобщение. Според локалните медии те са повръщали, откакто яли пиле с къри на вечеря в сряда.

" Причината за тези симтпоми настомашен грип са неразбираеми. Аз също ядох пиле и за момента нямам никакви признаци ", сподели капитанът на отбора Върджил ван Дайк на конференция.

" Няма значение от кое място идва инфекцията. Искаме да знаем от кое място идва, само че това не трансформира нищо. Бях шокиран, когато лекарят ме предизвести в четвъртък заран, че петима футболисти са заболели ", разяснява треньорът Роналд Куман. Той се опасява от нови случаи.

При тези условия Куман повика трима заместници - Райън Гравенберх (Байерн Мюнхен), Киел Шепмен (Витес) и Стефан де Фрай (Интер).

Отборът ще разполага с 23 играчи, вместо с 25. " След мача с Франция съставът може да бъде изменен още веднъж ", прецизираха от федерацията.

" Лалетата " трябваше да се лишат и от халфа Френки де Йонг, получил болки в бедрото на мача на тима му Барселона против Реал Мадрид, и нападателя Стивън Бергвайн.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР