Петима души, включително едно дете, бяха убити при украинска ракетна

...
Петима души, включително едно дете, бяха убити при украинска ракетна
Коментари Харесай

Най-малко петима загинали при украински ракетен удар по Белгород

Петима души, в това число едно дете, бяха убити при украинска ракетна офанзива в четвъртък против южния съветски град Белгород, оповестиха съветски публични лица, представени от " Ройтерс ".

Областният шеф Вячеслав Гладков заяви в обществените мрежи, че още 18 души са ранени, в това число пет деца.

Губернаторът на прилежащата област Курск, Роман Старовойт, назова офанзивата " ново закононарушение на украинските нацисти " - език, характерен за метода, по който съветските публични лица назовават ​​Украйна, с цел да оправдаят своята инвазия.

Министерството на защитата на Русия оповестява, че към 12:30 ч. е осуетен опит на киевския режим да извърши терористична офанзива с реактивна система за залпов огън RM-70 Vampire. Според организацията четиринадесет ракети са били унищожени от Противовъздушна отбрана над територията на Белгородска област.

Киев не разяснява удара по Белгород. Атаката против Белгород през днешния ден беше предшествана от по няколко района на Украйна.

Старовойт сподели, че са били ударени търговски център, намерено спортно оборудване и жилищни региони. Той не даде формален брой на починалите.

" Врагът съзнателно удря скупчване на цивилни " , сподели той.

Кореспондент на телевизионния канал " Звезда ", благосъстоятелност на министерството на защитата, заяви, че шестима души са били убити наоколо до комерсиалния център " Магнит ". Новинарското издание Mash заяви за девет починали.

Видео и фотоси, оповестени в обществените медии, демонстрират постройка с логото на Магнит с съвсем всички изпочупени прозорци, както и взривени прозорци на жилищни комплекси.

Видео, оповестено от " Звезда ", сподели чиновници на Спешна помощ , които тичат, с цел да оказват помощ на ранени хора в открит състезателен комплекс.

Белгород е най-близкият огромен съветски град до границата с Украйна и градът и околният район са били постоянно атакувани в хода на войната. Руските управляващи оповестиха, че 25 цивилни са били убити в една от най-големите атаки в края на декември.

Руското министерство на защитата заяви, че неговите системи за противовъздушна защита са свалили 14 украински ракети над региона на Белгород. 
 Ситуацията в Авдеевка - сериозна
Ситуацията в Авдеевка - сериозна

Украинските войски би трябвало да водят война на 360 градуса против талази от нови бригади
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР