Петима души се водят изчезнали, а няколко са ранени след

...
Петима души се водят изчезнали, а няколко са ранени след
Коментари Харесай

Петима са изчезнали след взрив на химически завод в Германия

Петима души се водят изчезнали, а няколко са ранени след силния взрив в химически цех в индустриалната зона на немския град Леверкузен, в която свои мощности имат компании като " Bayer ", " Covestro ", " Arlanxeo " и " Lanxess ". Инцидентът е станал към 10:40 ч. българско време и бе избран като " рискова опасност "  от немския Федерален офис за гражданска отбрана и помощ при бедствия, заяви БГНЕС.

От компанията Currenta, която е оператор на химическия парк, оповестиха, че няколко чиновници са ранени, като двама от тях са в тежко положение. Потвърдено бе, че петима са изчезнали. До момента няма точна информация за повода за детонацията. Според в. " Koelner Stadt-Anzeiger ", случаят е станал в инсталация за изгаряне на отпадък.

Взривът се е чул надалеч, съгласно поданици на Леверкузен. Обитателите на околните квартали са помолени да не напущат домовете си, да затворят прозорците и да изключат климатиците си. Затворени са и околните автомагистрали. Самият парк - Chempark, е ситуиран край крайбрежията на Рейн, на към 20 км северно от Кьолн. 

Районът към завода е отцепен и са пристигнали десетки пожарникари с техника, коли за спешна помощ, полиция, както и експерти за замърсяване на въздуха. В небето се вие гъст черен пушек и има опасения, че във въздуха може да попаднат токсични субстанции. Облакът се е насочил на северозапад, към градовете Буршайд и Лайхлинген.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР