Петима души са починали в Южна Корея, след като са

...
Петима души са починали в Южна Корея, след като са
Коментари Харесай

Петима починаха след поставяне на грипна ваксина

Петима души са умряли в Южна Корея, откакто са били имунизирани против сезонния грип, съобщи „ Ройтерс”. Според управляващите няма причина да се мисли, че гибелта им е обвързвана с имунизирането.

Въпреки това се води следствие и ще бъде осъществена аутопсия. Новината за гибелта на петимата усилва опасенията за сигурността на имунизацията в азиатската страна, тъкмо когато сезонната стратегия за инокулация се уголемява в опит да се понижат евентуалните затруднения от ковид.

Здравните служби за момента показаха, че е мъчно да се съобщи изрично дали гибелта има връзка с имунизирането или не. Сред жертвите е и момче на 17 години. Миналия месец публични представители оповестиха проекти за набиране на 20% повече грипни ваксини за зимата от миналата година, с цел да имунизират 30 милиона души в опит да предотвратят претоварването на здравната система от пациенти с грип и COVID-19.

Повишаването на публичното доверие към имунизациите се трансформира в огромно световно предизвикателство тази година, защото някои страни бързат да одобрят пробни ваксини за COVID-19, преди да са приключени изследванията за цялостна сигурност и резултатност. От началото на коронавирусната пандемия доказаните случаи в света са над 40 милиона. Има опасения, че здравните служби в редица страни ще бъдат претрупани, тъй като с изключение на нормалния сезонен грип, върлува и коронавирусът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР