Петима души пострадаха при тежка верижна катастрофа по Южната дъга

...
Петима души пострадаха при тежка верижна катастрофа по Южната дъга
Коментари Харесай

Петима души са пострадали при тежката верижна катастрофа на Околовръстното в София

Петима души пострадаха при тежка верижна злополука по Южната дъга на Околовръстния път на София. 10 коли и два тира се сблъскаха. Трима от ранените са в болница.

Инцидентът стана в правата от пътния възел " Бояна " до " Симеоновско шосе " в посока " Симеоновско шосе ". Движението там е спряно.

Според очевидци, случаят е породен от единия камион, който евентуално е карал с несъобразена скорост. Неговият лидер е потърпевш и мъчно е изваден от кабината. На място пожарникари помагаха за освобождението на хората, попаднали в клопката на смачканите транспортни средства. Движението в региона остава мощно затруднено.

Инспектор Иво Биков от Пътна полиция съобщи:

" Около 9 часа тази заран е постъпил сигнал в нашата дежурна част за пораждане на верижна злополука сред леки и товарни коли. На място минути след приемане на сигнала директно са пристигнали наши екипи на Пътна полиция, охранителна полиция, екипи на пожарната и на Спешна здравна помощ. Пострадалите към сегашния миг мога да ви кажа, че са трима. Те са превозени до болнично заведение, където сега текат прегледите и още двама има леко потърпевши, които са прегледани, само че не са превозени, защото нямат пострадвания. Много е рано да приказваме и да вменяваме виновност на някой. Тече оглед и до момента в който не се извършат процесуално-следствените дейности не можем да определим виновността ".

От Столична община предлагат на жителите да употребяват други възможности за напредване към бул. " България " и " Черни връх ".

" Околовръстният път е много претрупан. Има наши екипи на Пътна полиция, които лимитират придвижването на кръстовището на Околовръстния път и на бул. " Черни връх " в двете направления - посока център и посока Драгалевци, където е обходният маршрут за Симеоновско шосе ", сподели още Биков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР