Петима български тенисисти - четири жени и един мъж, имат

...
Петима български тенисисти - четири жени и един мъж, имат
Коментари Харесай

Петима българи имат шанс за квалификациите на "Ролан Гарос"

Петима български тенисисти - четири дами и един мъж, имат късмет да се борят за място във втория за годината шампионат от Големия шлем по тенис - " Ролан Гарос " в Париж (30 май - 13 юни). Три от състезателките имат обезпечено присъединяване в квалификациите при дамите - Цветана Пиронкова (№116 в ранглистата), Виктория Томова (№126) и Изабелла Шиникова (№219).

Четвъртата ни ракета Елица Костова (№232) все още е четвърта запаса за пресявките, което ѝ дава добра изходна позиция да влезе в предварителната скица при отричане на по-предно класирани тенисистки. Втората ракета на България при мъжете - Димитър Кузманов (№242), пък е 14-а запаса и би трябвало да се надява на по-сериозен брой оттеглени поръчки.

Квалификациите на алените кортове във френската столица са планувани за интервала 24-29 май. Гарантирано присъединяване в главната скица на клей класиката има единствено най-хубавият ни тенисист Григор Димитров (№17 в света), който ще бъде измежду поставените при мъжете.

Преди пресявките за " Ролан Гарос " Пиронкова и Томова са записани за присъединяване в квалификациите на шампионата от категория " WTA 125 " в Сен Мало (Фр) другата седмица. Спортист №1 на България за 2020 година ще се опитва и в пресявките за " WTA 250 " в Белград (Сър) от 16 май.

Тази седмица 33-годишната пловдивчанка взе участие и в квалификациите за елитната конкуренция " WTA 1000 " в Мадрид (Исп). Пиронкова обаче отпадна още в I кръг, допускайки поврат с 6:3, 4:6, 3:6 против поставената под №1 в предварителната скица Анастасия Севастова (Лат). След I сет дуелът беше пресечен за близо три часа поради дъжд в испанската столица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР