Петима активисти бяха арестувани в Глазгоу след като стотици протестиращи

...
Петима активисти бяха арестувани в Глазгоу след като стотици протестиращи
Коментари Харесай

Арести в Глазгоу по време на демонстрация срещу климатичните промени

Петима деятели бяха задържани в Глазгоу откакто стотици протестиращи против климатичните промени минаха по улиците на града, в който се организира Конференцията на Организация на обединените нации за климата.

Сблъсъци избухнаха по време на проява на придвижването „ Бунт против заличаването “ пред постройката на енергийната компания SSE откакто двама деятели се пробваха да влязат вътре. Полицията заяви, че останалите арести са били осъществени откакто стачкуващи са пръскали със спрей служители на реда в лицата.

Повечето от демонстрациите против по този начин наречения „ корпоративен грийнуошинг “ минаха спокойно, ескортирани от служители на реда. Терминът „ корпоративен грийнуошинг “ значи, че дадена компания заделя повече пари и време да убеждава, че е зелена посредством реклами и маркетинг, в сравнение с в действителност ползва нужните бизнес практики за понижаване на резултата от климатичните промени.

Протестите в сряда бяха най-големите до момента в Глазгоу. Гари Ричи, заместител началник на Шотландската полиция, съобщи, че полицията ще пази правата на хората, които желаят да стачкуват спокойно или да контрапротестират по време на срещата в Глазгоу в баланс с правата на локалната общественост, само че насилието няма да бъде толерирано. Ричи добави, че похищението против служители на реда, които излагат живота си на риск всеки ден в името на публичната сигурност, е безусловно недопустимо.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР