Петгодишно дете пропадна в улична шахта в Пловдив. Наложи се

...
Петгодишно дете пропадна в улична шахта в Пловдив. Наложи се
Коментари Харесай

След инцидента с падналото в шахта дете: Заваряват капака по спешност

Петгодишно дете пропадна в улична шахта в Пловдив. Наложи се пожарникари да го извадят.

Инцидентът е станал в жилищен регион „ Тракия “. 24 часа след случая шахтата е обезопасена единствено с жълти сигнални ленти, само че продължава да има процепи. Съществува възможност там да пропадне и друго дете.

Дете пък пропаднало с крачето си в дупка до Пощата

„ Важно е да се каже, че детето е добре. Вчера се чух с майката. Детето е малко уплашено, на като цяло фамилията е умерено. Родителите му увериха, че детето няма физически пострадвания “, изясни кметът на регион „ Тракия “ Георги Гатев.

„ Шахтата е дълбока към два метра и половина. Не съм сигурен, може да са и три метра. От прозореца на кметството видях пожарната и колата за спешна помощ и незабавно се отзовах. Когато дойдох детето към този момент беше извадено от шахтата “, добави зам.-кметът на регион „ Тракия “ Иво Христев.

То е в тежко положение

Родителите са разказали, че са се разхождали по алеята, когато детето е минало върху шахтата и е пропаднало в нея. Майката не е видяла дали капакът е бил отместен преди този момент или е имало единствено процеп през който детето ѝ пропада. Пред bTV по-големи деца описват, че малчуганът е скачал с два крайници върху капака и евентуално той се е отместил от вибрациите.

„ Шахтата е на частно сдружение, т.е. общината не се намесва в нейната поддръжка, само че ще бъде разпредена инспекция на всички шахти на търговски сдружения, както и на общинските “, разясни Георги Гатев.

Това е следващ случай, който се случва на улица, част от водния цикъл на града

„ Съоръжението на е наше. Ние не го използваме. Не отваряме тази шахта. Става дума за колектор, който се употребява от пет разнообразни компании. През тази шахта минават кабели, оптики, топлопроводи и водопроводи. Без значение обаче чия е собствеността, ние през днешния ден ще я заварим, с цел да е безвредна “, уточни и Петър Костадинов от електроразпределителното сдружение в Пловдив.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР