Петгодишният Семих Алиман от девинското село Грохотно изуми местните, след

...
Петгодишният Семих Алиман от девинското село Грохотно изуми местните, след
Коментари Харесай

Чудо! 5-годишен проговори английски, без да го е учил

Петгодишният Семих Алиман от девинското село Грохотно изуми локалните, откакто внезапно проговори на британски език, без никой да го е учил. Момченцето е единствен наследник на Севинч и Айдън Али. Ходи на детска градина, където се приказва единствено български. Майчиният му език пък е турски. Детето обаче внезапно проговаря на британски, произнасяйки съвършено думите, оповестява " Марица ".
" Никой не го е учил. Гледа някои филмчета на британски, но няма по какъв начин да бъде обяснено от кое място знае смисъла на думите ", споделя татко му Айдън. 52-годишният мъж не може да си изясни чудото, само че към този момент употребяват хлапето за преводач.
" Майка му не знае дума британски, аз го знам, само че едва. Никога не съм му обяснявал. Той обаче взе да се показва по-лесно на британски, в сравнение с български и турски. Усещаме го, че и мисли на непознатия език, тъй като първо смотолевя думите и по-късно ни ги споделя на български или турски ", декларира Айдън.
Бащата е работил като публицист във вестник " Вести " преди време, по специалност е преподавател, следвал е и турска лингвистика, само че не я приключил. От години има своя компания, която доставя интернет в региона на Девин и поправя компютри, преносими компютри и телефони.
" Семи го чакахме 10 години с моята брачна половинка, доста сме щастливи с него, само че в никакъв случай не ни е минавало през разум, че детето ще ни изненада по този начин. На пет годинки един ден просто заприказва на британски, сподели ми: Аз съм номер едно, ти си номер две, аз съм по-умен от теб. И по-късно не спря да бъбри. Първоначално изпаднах в потрес и суматоха, че му е станало нещо. Поназнайвам британски поради компютрите, само че не мога да приказвам хубаво и не разбирам доста думи. Той обаче стартира да ни изяснява, че схваща всичко. И в този момент като приказва, не всеки път знам какво да му давам отговор ", споделя Айдън.
Бащата на няколко пъти записва видео, в което синът му умерено беседва, а клиповете ги качил в Ютуб. За да се убедят, че детето в действителност приказва добър британски, го предиздвикали да беседва с английско семейство по телефона. Те също останали удивени от съвършеното му наречие.
" Хората са ужасно учудени от него. Някои си го изясняват, че е прероден. Други споделят, че може да е от децата индиго, които доста бързо възприемат. И въпреки всичко няма пояснение ", чуди се Айдън.
" Искам като порасна, да стана професор и да върша опити ", декларира Семи на британски език.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР