Петел следи какво се случва зад решетките с Алексей Навални.Известният

...
Петел следи какво се случва зад решетките с Алексей Навални.Известният
Коментари Харесай

Навални се оплака от влошено здраве

" Петел " следи какво се случва зад решетките с Алексей Навални.

Известният съветски опозиционен политик Алексей Навални се оплака от влошено здраве поради продължителните престои в затворническия карцер в понеделник, заяви Ройтерс.

В обява в " Тутър " Навални заяви за влошаващи се болки в гърба и инжектиране на незнайни нему медикаменти, добавяйки, че тежките условия в карцера са част от тактика на управляващите да подкопаят здравето му.

" Вижте по какъв начин работи системата, когато не ви е разрешено да биете човек, само че вашето управление ви е наредило да го нараните неприятно ", написа Навални, който има право да разгласява в обществените мрежи посредством своите юристи.

46-годишният Навални споделя, че болките в гърба му са се засилили, откакто е бил заставен с часове и дни да стои прав или седнал на железен стол в карцера на затворническия лагер, където излежава няколко присъди, измежду които за нарушение на мярка за отклоняване, засегнатост на съда и корист с дарения, написа

" Например имам проблем с гръбначния дирек. Ясно е какво би трябвало да направи човек, с цел да утежни казуса - да ме държи имобилен колкото е допустимо повече ", написа Навални.

Той оповестява, че е трябвало месец и половина да чака за медицински обзор, който е траял пет минути и му е отказано да му бъде обявена диагнозата или назначеното лекуване.

След визитата на лекаря на Навални са сложени инжекции. а когато е попитал какво съдържат, са му дали отговор " Инжектираме каквото е предписал лекарят. Витамин B да вземем за пример. "

Публикацията в " Туитър " включва изображения от медицинските досиета на Навални, които съгласно него са му били предоставени месец откакто той е изискал да ги види.

Написаните на ръка листове са сложни за дешифриране във формата, в която се появиха онлайн, написа Ройтерс. Те включват отпратка към " дегенеративно-дистрофично заболяване на гръбначния дирек " и анамнеза, съгласно която Навални се оплаква постоянно от болки в гърба и дясното бедро и от изтръпване на двата крайници. Една записка гласи, че Навални е отхвърлил рекомендация да приказва с психиатър.

Навални е най-отявленият вътрешен критик на президента Владимир Путин и гневен съперник на войната в Украйна.

Той беше задържан и наказан, откакто се върна от лекуване в Германия след опит да бъде токсичен с нервнопаралитично вещество през 2020 година Кремъл отхвърли да се е опитвал да го убие.

Сега той излежава присъди от общо 11 и половина години затвор, в това число машинация и пренебрежение към съда. Навални и негови поддръжници са уверени, че той е жертва на скалъпени обвинявания, целящи да го накарат да млъкне.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР