Петел след какво се случва в Одрин след българското нашествие.Невиждана

...
Петел след какво се случва в Одрин след българското нашествие.Невиждана
Коментари Харесай

Турски бизнесмен от Одрин: Търговците напускат обектите

" Петел " след какво се случва в Одрин след българското настъпление.

Невиждана вълна от търговци от цяла Турция заля най-обичания и желан град от българите – Одрин. Интересът е точно поради нашенците, които последното десетилетие е главният клиент и екскурзиант в граничните турски обитаеми места. 

Председателят на Сдружението на камарите на занаятчиите и търговците в Одрин (СКЗТО) Кемал Джингьоз споделя, че откогато южната ни съседка отстрани паспортите за българските жители, туристопотокът е още по-интензивен. Това създавало усещане на занаятчиите от вътрешността на страната, че сътрудниците им в Одрин печелят доста добре. Според Джингьоз това не било напълно по този начин, отбелязва локалният уебсайт edirnesonhaber.com.

„ Идват тук и желаят да наемат пространствата, които се отдават чартърен. А те по никакъв начин не са малко. Не е по този начин, както наподобява в профил. Според вас, в случай че всичко беше цъфнало и вързало, щеше ли да има празни пространства. Ако той прави пари, за какво ще отстъпи мястото си? Щом е затворил обекта си, значи не може да се оправи с разноските, написа Флагман.бг. 

Кемал Джингьоз отбелязва, че българите, които посещават Одрин и другите турски градове, купуват главно хранителни артикули и препарати, само че най-много пазарят в огромни маркови магазини. 

„ Отидете и вижте какъв брой обувки купува българинът от магазина за обувки. Или какъв брой купува от продавача на ризи. Всички избират марковите магазини. Най-облагодетелствани от българите тук са търговците, които продават хранителни артикули. Ако кажем, че всеки бизнес в Одрин печели от българи, ще сбъркаме. Точно по тази причина споделям, че нещата не са такива, каквито наподобяват извън. Това е повода и за огромния брой обекти, които се отдават чартърен “, приключи ръководителят на СКЗТО.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР