Петдесет граждански и родителски организации изразиха дълбока загриженост относно предстоящото

...
Петдесет граждански и родителски организации изразиха дълбока загриженост относно предстоящото
Коментари Харесай

Скочиха срещу осиновяванията на деца от еднополови двойки

Петдесет цивилен и наставнически организации показаха дълбока угриженост по отношение на идното гласоподаване на наложителен за всички страни-членки на Европейския съюз (ЕС) " Регламент за признание на родителството сред държавите-членки ". Това оповестиха от Асоциация общество и полезности.

Организациите показват, че съгласно регламента страните-членки на Европейски Съюз ще би трябвало да признаят родителството и осиновяванията на деца, включително от еднополови двойки, направени в други страни на съюза. Според тях, в случай че се стигне до приемане на регламента, това ще докара до редефиниране на брака, родителството и до нарушение на правата и най-хубавия интерес на детето.

Организациите акцентират, че Конституцията на България, сходно на тези в други европейски страни, определя брака като съюз сред мъж и жена и не позволява осиновяването на деца от еднополови двойки. В отвореното си писмо те показват, че в случай че този правилник бъде признат страната ни ще се окаже под напън да направи промени, които опонират на Конституцията и правната ни система.

Гражданските и родителските организации акцентират, че родителството не е право, а е подарък и отговорност, която се гради върху приемането на детето и зачитането на неговите права и най-хубавия му интерес. Не всяко семейство има дете, само че всяко дете има татко и майка. Детето е създание, със лични права, включително правото да има и познава своите майка и татко. Незачитането на тези обстоятелства нарушава най-хубавия интерес на децата и ще окаже съществени последствия върху страните и правната естетика в Европейски Съюз, допълват те.

Те насочиха апел към Народното събрание да се опълчи на приемането на оферти от Европейската комисия правилник за признание на родителството сред държавите-членки, отстоявайки Конституцията на България и правото на страната ни, сама да дефинира политиките си в областта на фамилията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР