Петата по големина банка в света - China Construction Bank

...
Петата по големина банка в света - China Construction Bank
Коментари Харесай

Петата по големина в света китайска банка иска да стъпи в България

Петата по величина банка в света - China Construction Bank Corporation, обмисля нахлуване в България. Това разгласи ръководителят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов по Блумбърг ТВ България.
Представители на банката са посетили България дружно с изпълнителния зам.-председател, сериозен екип и представителя им в Люксембург, стана ясно от думите на Симеонов.
Те преглеждат доста съществено тематиката за свое наличие в България и формата му. За огромно страдание държавните институции не демонстрираха интерес, само че ние ще създадем нужното информацията, която събрахме, да доближи до тях и при една идната аудиенция да могат да бъдат контрактувани с по-големи детайлности и то с институциите, от които зависи реализирането на това желание, добави Симеонов.
Припомняме, че при визитата си в Китай предходната седмица, президентът Румен Радев предложения китайска банка да открие посланичество у нас. Той обаче не загатна съответно имена.
China Construction Bank Corporation е една от водещите търговски банки в континентален Китай и стартира активността си през октомври 1954 година като Китайска строителна банка. Има и необятно показване в света - над 200 клона и дъщерни сдружения от всички равнища в 29 страни и райони по света. Дъщерните сдружения покриват голям брой бизнес области, като взаимни фондове, финансов лизинг, животозастраховане, имуществено обезпечаване, капиталово банкиране, фючърси и пенсии.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР