Петър Танев има двойно гражданство - българско и руско. В

...
Петър Танев има двойно гражданство - българско и руско. В
Коментари Харесай

Като падне режимът на Путин, никой няма да иска да го изгражда отново

Петър Танев има двойно поданство - българско и съветско. В момента учи Международни връзки. Стана лице от шествията в поддръжка на Украйна, развявайки бяло синьо бяло знаме, знак на руснаците, които са срещу режима на Путин.

През миналата година е бил задържан два пъти в Русия, поради митинги в поддръжка на беларуската съпротива против Лукашенко.

Пред Радио София той посочи, че когато е схванал, че не може да каже и една дума против държавното управление, се е почувствал дискриминиран – от хора, от системата.

" Още в учебно заведение разбрах, че би трябвало нещо да се прави, по този начин не може да се живее. Чувствам Русия като своя татковина. Ще бъда най-щастливият човек, в случай че и в България, и в Русия има същинска народна власт.
Бих желал съветската общество да осъзнава какво значи взаимност.
Никога не бих помислил, че дотам властта ще работи против личните си жители. "

Според Танев в средата на властническата система на Русия никой не може да каже това, което мисли. Има боязън измежду хората. Тези, които поддържат Путин, мислят, че всичко, което той прави, е положително. Но те не са осведомени. Мислят, че в Украйна не се води война, а миротворческа задача. Режимът на Путин изцяло обърка и раздели обществото. Мисията на българския народ сега е да осведоми тези, които са наранени от Путинската агитация.

" Ако се върна в Русия, нямам право да мълча. Надявам се, че съветското общество ще разбере какъв брой е значимо да правиш справедлив разбор на събитията. От своя страна ще направя всичко допустимо да се съпротивлявам против системата, изграждана от Владимир Путин. Бъдещето на тази страна е обвързвано с младежи като мен. Нито една империя, нито една тоталитарна страна не живее постоянно. И като падне такава система, никой няма да желае да я построява още веднъж ", сподели още Танев.

С него беседва Йоана Георгиева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР