Петър Коев, или Пепи, както го познават феновете на софийския

...
Петър Коев, или Пепи, както го познават феновете на софийския
Коментари Харесай

Петър Коев от Sofia Live Club: Няма адекватна помощ от държавата, но ще трябва да оцелеем

Петър Коев, или Пепи, както го познават почитателите на софийския клубен живот, е основателят на емблематичния. Определя себе си непретенциозно като меломан, а аз бих добавила, че точно любовта му към музиката, към положителния тон и към осъществяванията онлайн го трансформират и в основател на едно от паметните места в нощния живот на София – " един друг клуб ", в който Петър до неотдавна влагаше цялата си сила. Това е мястото, на което можеш да изпиеш две напитки с другари, но да чуеш и видиш обичани музиканти онлайн, без да се тревожиш, че звукът няма да е на равнище. Защото Петър може и да направи компромис с някои дребни неща, само че в никакъв случай с музиката. Днес клубът е затворен за неопределено време поради карантината, а Петър – макар провокациите, се съгласи да поговори с нас, с цел да ни опише за проектите си, опасенията и фантазиите, които няма да му разрешат да се откаже от това, което обича. 

Как приемаш новата реалност  няма музика онлайн, няма цялостни подиуми, а единствено празни улици и тишина? 

На мен персонално ми е тежко. От 11 години се занимавам с клубна музика и това е животът ми. Сцени, хора, събрани от една обща пристрастеност към музиката, всяка вечер концерти... И в този момент внезапно цялото това нещо го няма. За разлика от някои хора, които са принудени да работят, с цел да изкарват прехраната си, аз обичам работата си в действителност доста. И не се веселя на " неочакваната ваканция ".

Но и знам, че е краткотрайно и всички ние ще се върнем, с цел да вършим нещата, които в действителност обичаме. А когато всичко отмине, ще имаме време за разбори и умуване дали и до каква степен ограниченията са били рационални и прекомерни, били ли сме част от интрига, или по този начин е трябвало да стане.

Ясно е, че в България огромните губещи от рецесията след коронавиуса ще са собствениците на дребния и междинен бизнес. А Sofia Live Club ще продължи ли?

Ще отнеме време, само че ще продължим. Въпреки че няма съответна държавна политика за такива като нас. С сътрудници направихме съдружие във връзка прословутото изменение на закона за шума предишното лято, само че в никакъв случай преди не сме и предполагали, че ще ни пристигна и това до главата – цялостно затваряне на заведенията. При мен работят над 20 души. За разлика от други дребни бизнеси, ние сме затворени от ден първи на обществената изолираност. И за нас препоръчаната от държавното управление скица " 60/40 " няма по какъв начин да бъде приложена, изключително откакто ръководещите отхвърлиха да се съобразят с настояванията на бизнеса и няма да поемат осигуровките на чиновниците. Хората, които работят за мен, са в неплатен отпуск, като демонстрираха схващане. Но въпреки всичко – те работят с мен повече от 10 години. А докога ще продължи това, не е доста ясно. Но за нашия бизнес надали това ще е през май. Ние първи затворихме и последни ще отворим. 

Какви изгоди ти донесе социалната изолираност? Времето у дома даде ли ти нови хрумвания за бизнеса? 

Смятам, че в бизнеса постоянно съм влагал доста мисъл и предпочитание. За мен в тази ситуация новото е, че внезапно останах без ежедневното работно напрежение. Повечето музиканти имат по два концерта на месец, а ние имаме разнообразни събития всяка вечер. Освен че при нас са били всички известни български музиканти, в клуба гостуват и култови звезди на европейската и световна сцена. Амбицията на  е да притегля музиканти от международна класа, като клубът е предвиден както за солови осъществявания и групи, по този начин и за в действителност огромни концерти. Но с цел да можем да имаме такава невероятна стратегия, би трябвало да сме постоянно съвършени. 

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР