Петъчното заседание на Народното събрание, вместо с парламентарен контрол, започна

...
Петъчното заседание на Народното събрание, вместо с парламентарен контрол, започна
Коментари Харесай

Депутатите отново обсъждат да се въведе ли зелен сертификат за вход в НС

Петъчното съвещание на Народното събрание, вместо с парламентарен надзор, стартира с разглеждане на точката, която скара депутатите по време на миналите две съвещания – по какъв начин да работят поставените под карантина национални представители и би трябвало ли зеленият документ да служи за вход в Парламента.

Парламентарният надзор беше записан като втора точка от дневния ред. На въпроси и питания на депутати ще дават отговор министрите Георги Панайотов, Стойчо Кацаров, Виолета Комитова, Даниела Везиева и Андрей Живков.

" В една война печели този, който по-добре познава и планува врага. Ваксините образоват нашия имунитет да планува и да познава врага. Сертификатът у нас към този момент е въведен за огромна група жители, в това число децата,които вървят на учебно заведение. Причините са експертни, медицински и включват обстоятелството, че имунизациите снижава с 60% риска от разпространяване на болестта, със 70% постъпването в болница и с 90%  - смъртните случаи ", съобщи проф. Александър Симидчиев, който прочете декларация от името на парламентарната група на " Демократична България ".

Според него документът би трябвало да важи за всеки депутат, както важи за всеки жител.

" Макар заповедта на здравния министър да не покрива правосъдната и законодателна власт, би било демонстрация на тежка липсва на морал и посланичество да не приемем отговорността и да не се съобразим с това условие и на територията на Българския парламент. Тук идват и жители, и публицист, и външни лица, заради което има характерности, надвишаващи тези на работното място. От нашето деяние или безучастие произтичат измерими здравни неблагополучия точно поради разнородността на сигналите, които подаваме на жителите от тази висока естрада ", акцентира Симидчиев.

Той напомни, че ролята на зеления документ е единствено една - лицето, което го има, да потвърди, че не е било в контакт с притежател на вируса, нито е инфектиран. Депутатът акцентира и обстоятелството, че сходна мярка е въведена в други страни в Европейски Съюз.

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Михайлов уточни, че мнението на парламентарната група съответствува с това на ръководителят на ПГ на " Продължаваме Промяната ". Той уточни, че мярката ще бъде разисквана сред представителите на двете партии, които ще се обединят в общо решение. Михайлов добави, че всички представители на Българска социалистическа партия в Народното събрание имат зелен документ, само че били възмутени от въвеждането му в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР