Петъчният брой на Марица пристига с много интересни теми и

...
Петъчният брой на Марица пристига с много интересни теми и
Коментари Харесай

Четете в Марица: Работници не харесват 1700 лева начална з...

Петъчният брой на " Марица " идва с доста забавни тематики и специфични изявленията. Ако желаете да сте осведомени, не го пропускайте:
Работници не харесват 1700 лв. начална заплата
Служители, кандидатстващи по публикация за работа, не харесаха 1700 лв. заплата. За това описа бизнесмен с фабрика край Пловдив. Шефът пуснал оферта, че търси служащи на трудов контракт с 8-часови смени и два почивни дни през уикенда. Длъжността включвала ръководство на машина без специфична подготовка. Изисквала се само шофьорска брошура.

Още за  кризата на трудовия пазар и инфлацията четете в утрешния брой на „ Марица ”
Деца рискуват живота си с провокации в TikTok
Данни от няколко изследвания в чужбина сочат, че обществените мрежи към този момент са заплаха №1 за живота на малчуганите и младежите. Едва ли някой е предполагал, че ще се стигне до миг, в който TikTok, да вземем за пример, ще се трансформира от забавление в смъртна заплаха. Дрогата, цигарите и алкохолът, които бяха най-големият боязън на родителите допреди няколко години, към този момент наподобяват като занимателна детска игра. Неслучайно тези три неща са по-надолу в класацията, касаеща заплахите при подрастващите.

Всичко за заплахите в обществените мрежи – в тематиката на „ Марица ”
За Родину, за Путина? Не, саможертвата към този момент не възбужда руснака
За Европейския съюз се задават месеци на тестване, каквито не е преживявал от своето основаване. Този път новата Карибската рецесия не е на хиляди километри като онази през 1962-ра, която изправи на нокти Общността, а в самата Европа. И даже единствено това е мотив за международна паника, защото остарялата Европа, която се простира от нос Кабу да Рока до Урал на два пъти подпали света.
Нася  Кралевска, писателка  от Съединени американски щати: Днес берем гнилите плодове на прехода
Хората от близкия ми кръг са демократи, твърдо уверени, че България би трябвало да продължи по пътя в границите на обединена Европа, в съюз с НАТО. Напълно споделям тази позиция и за мен са доста тревожни опитите на някои партии и групировки да извърнат пътя на България в друга посока. Това е рисково за страната ни. Не считам, че е действителна заплахата от преориентация на страната, само че ме безпокои фактът, че поддръжниците на тези убеждения нарастват. Обяснявам си го с финансови обвързаности и с историческо незнание, споделя в изявление за „ Марица ” Нася Кралевска.
Доц. Ангел Кунчев, основен държавен хигиеничен контрольор: Всички влизат доста сантиментално в медицината, само че системата много бързо ги приземява
Никой не е мислел да прави кариера, само че по този начин се получи. В началото просто търсехме систематизиране, където да сме дружно със брачната половинка, защото към този момент имахме брак. Тоест, да има две свободни места. Единствено ХЕИ-Хасково предложи такива. Съпругата постъпи като микробиолог, а аз като епидемиолог. Моята компетентност не е известна измежду студентите. По-малко е залегнала в материала, остава настрани. Истината е, че става въпрос за извънредно забавна компетентност - тя е обвързвана с вирусология, бактериология, инфекциозни заболявания, доста са. За да си добър епидемиолог, би трябвало да имаш подарък и за чисто следователска работа,споделя в изявление за „ Марица ” доцент Кунчев.
Спасителите: Евакуирахме бедстващите с риск на живота си, до момента в който водата прииждаше 
Влизахме в къщите дружно с пожарникарите. Водата ставаше от ден на ден и повече, а хората - все по-уплашени, споделя подполк. Малешков. След като обходихме няколко къщи и изведохме хората от там, при следващата се изправихме пред ново предизвикателство - в къщата беше стара жена, останала сама, само че ние не можехме да стигнем до нея. По улицата течеше буйна река, равнището и течението бяха заплашителни. Дворът бе цялостен с вода, от улицата не можеше да се влезе. Свалихме една от нашите лодки, само че тя също не можеше да стигне до къщата -нивото на водата в двора бе повече от два метра и стигаше съвсем до асмата, споделя подполковник Светослав Малешков.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР